Escaldums de pintada a la mallorquina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Bàrbara Flaquer (dissenyadora de Mallorca)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 pintada
  • 4 escalunyes
  • 1/2 dl d'oli d'oliva
  • 1/2 dl de vi o conyac
  • 2 gots d'aigua
  • 1 tomàquet madur
  • 100 g fruita confitada: cireres, carabassa i taronja
  • 1 farcellet d'herbes (orenga, farigola i llorer)
  • pell de llimona
  • sal
  • pebre
  • Per a la picada:
  • 4 brots de julivert
  • 40 g d'ametlla pelada i torrada
  • canyella en pols
  • nou moscada

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la pintada en octaus, desosseu-la, saleu-la, talleu les escalunyes en juliana, peleu i talleu el tomàquet a daus, poseu-ho tot en una cassola amb oli i deixeu-ho sofregir fins que els talls de pintada estiguin rossos i cruixents.

A continuació, afegiu-hi dos gots d'aigua, el farcell d'herbes i la pell de la llimona i deixeu-ho coure a foc lent durant 30 minuts.

Mentrestant, poseu a macerar la fruita confitada amb el conyac o el vi.

Per fer la picada amb el pímer, piqueu els brots de julivert, les ametlles, la canyella en pols i la nou moscada.

Quan la pintada estigui cuita, passats els 30 minuts, incorporeu-hi la picada, doneu-li uns tombs perquè s'integri bé, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi la fruita confitada i el conyac o el vi i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts. Finalment, deixeu-ho reposar una estona.

I ja per acabar, emplateu els talls de pintada acompanyats de la fruita confitada.
Anar al contingut