Escaldums de pintada a la mallorquina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Bàrbara Flaquer (dissenyadora de Mallorca)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 pintada
- 4 escalunyes
- 1/2 dl d'oli d'oliva
- 1/2 dl de vi o conyac
- 2 gots d'aigua
- 1 tomàquet madur
- 100 g fruita confitada: cireres, carabassa i taronja
- 1 farcellet d'herbes (orenga, farigola i llorer)
- pell de llimona
- sal
- pebre
- Per a la picada:
- 4 brots de julivert
- 40 g d'ametlla pelada i torrada
- canyella en pols
- nou moscada
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la pintada en octaus, desosseu-la, saleu-la, talleu les escalunyes en juliana, peleu i talleu el tomàquet a daus, poseu-ho tot en una cassola amb oli i deixeu-ho sofregir fins que els talls de pintada estiguin rossos i cruixents.
A continuació, afegiu-hi dos gots d'aigua, el farcell d'herbes i la pell de la llimona i deixeu-ho coure a foc lent durant 30 minuts.
Mentrestant, poseu a macerar la fruita confitada amb el conyac o el vi.
Per fer la picada amb el pímer, piqueu els brots de julivert, les ametlles, la canyella en pols i la nou moscada.
Quan la pintada estigui cuita, passats els 30 minuts, incorporeu-hi la picada, doneu-li uns tombs perquè s'integri bé, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi la fruita confitada i el conyac o el vi i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts. Finalment, deixeu-ho reposar una estona.
I ja per acabar, emplateu els talls de pintada acompanyats de la fruita confitada.
A continuació, afegiu-hi dos gots d'aigua, el farcell d'herbes i la pell de la llimona i deixeu-ho coure a foc lent durant 30 minuts.
Mentrestant, poseu a macerar la fruita confitada amb el conyac o el vi.
Per fer la picada amb el pímer, piqueu els brots de julivert, les ametlles, la canyella en pols i la nou moscada.
Quan la pintada estigui cuita, passats els 30 minuts, incorporeu-hi la picada, doneu-li uns tombs perquè s'integri bé, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi la fruita confitada i el conyac o el vi i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts. Finalment, deixeu-ho reposar una estona.
I ja per acabar, emplateu els talls de pintada acompanyats de la fruita confitada.