Escabetx de sardines amb peres, préssec i rossinyols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni Simoes
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Taverna del Clínic
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 12 sardines
- 250 g escalunyes
- 2 grans d'all
- 1 pera
- 1 préssec
- 150 g de rossinyols
- oli d'oliva
- sal i pebre
- pebre en gra
- 1 farcell d'herbes aromàtiques
- vinagre de Xerès
- 6 grans de cardamom
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb dit d'oli, fregiu lleugerament les sardines sense cap. Quan estiguin dauradetes, retireu-les, reserveu-les.
Per fer l'escabetx, a la mateixa cassola de fregir les sardines, poseu-hi els alls picats, les escalunyes pelades, el pebre en gra, el cardamom i el farcell d'herbes i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 10 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi el vinagre i deixeu-ho coure 10 minuts més.
Mentrestant, en una altra paella, amb una mica d'oli, salteu els rossinyols, rectifiqueu-los de sal i reserveu-los.
A continuació, peleu el préssec i la pera, talleu-los a grills i marqueu-los en una paella amb una mica d'oli, sal i pebre, durant 5 minuts, just fins que tinguin color.
Tot seguit, a la cassola de l'escabetx, afegiu-hi els rossinyols, la pera, el préssec i les sardines i deixeu-ho coure uns minuts. Quan arrenqui el bull, apagueu el foc i deixeu-ho reposar fins que estigui tebi.
I ja per acabar, emplateu l'escabetx.
Per fer l'escabetx, a la mateixa cassola de fregir les sardines, poseu-hi els alls picats, les escalunyes pelades, el pebre en gra, el cardamom i el farcell d'herbes i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 10 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi el vinagre i deixeu-ho coure 10 minuts més.
Mentrestant, en una altra paella, amb una mica d'oli, salteu els rossinyols, rectifiqueu-los de sal i reserveu-los.
A continuació, peleu el préssec i la pera, talleu-los a grills i marqueu-los en una paella amb una mica d'oli, sal i pebre, durant 5 minuts, just fins que tinguin color.
Tot seguit, a la cassola de l'escabetx, afegiu-hi els rossinyols, la pera, el préssec i les sardines i deixeu-ho coure uns minuts. Quan arrenqui el bull, apagueu el foc i deixeu-ho reposar fins que estigui tebi.
I ja per acabar, emplateu l'escabetx.