Entrepà de costella confitada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 tira de costellam de porc
1 litre oli OVE
4 grans d'all
4 pans
2 cullerades de pebre d'Espelette
2 cullerades de mostassa de Dijon
2 iogurts naturals
2 cogombrets envinagrats
1 llima
Mitja poma Granny Smith
Vinagre d'arròs
Pebre
Coriandre
Menta
Cibulet
PREPARACIÓ
- Pelem i ratllem 3 grans d'all i els posem en un bol.
- Hi afegim 1 cullerada sopera de pebrot d'Espelette, un rajolí de vinagre d'arròs, 1 cullerada sopera de mostassa de Dijon i un raig d'oli OVE. Ho removem fins aconseguir textura de salsa.
- Pintem la costella de porc amb la salsa i la salpebrem.
- La posem en una safata, la tapem i la portem a la nevera, on la mantindrem 12 hores.
- Escalfem oli OVE en una cassola, a uns 150º.
- Posem a confitar la costella a no més de 95º (el costellam, que surt de la nevera, abatrà la temperatura) i durant unes 2 hores.
- Posem en un bol 1 gra d'all pelat i ratllat, dos cogombrets envinagrats tallats ben petits, la ratlladura i el suc d'una llima, dos iogurts grecs, una mica de cibulet picat, sal i pebre.
- Tallem una poma Granny Smith i en ratllem la meitat al bol.
- Retirem el costellam de la cassola on l'hem confitat i l'esfilagarsem. Ho reservem en un bol.
- Posem a escalfar una planxa. Torrem el pa una mica.
- Tallem una mica de coriandre i llima.
- Obrim el pa, hi posem la carn, la banyem amb una mica de salsa i rematem l'entrepà amb les herbes picades. Fet!!!