Entrepà d'arengada i fermentats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els vegetals fermentats són igualment nutritius, de gust i aroma intens i poden ser més digeribles i menys flatulentsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    Pa d'hamburguesa

    Arengades en conserva

    4 pastanagues

    4 cebes morades

    1/2 col llisa

    1 ou

    90 g de sal gris

    Vinagre vell no pasteuritzat

    Miso negre

    Pebre negre

    Bitxo fresc

    Llorer

    Comí

    All

    Llimona

    Fonoll (pot ser marí)

    Oli OVE

PREPARACIÓ

 

  1. Tallem 1/2 col a juliana i la posem en un bol gran, cobrint-la amb sal grisa
  2. Funtim la col perquè perdi l'aigua de vegetació.
  3. Posem la col funyida dins un drap de cuina i la tornem a premsar sobre el bol perquè perdi l'agua de vegetació restant.
  4. Fiquem la col en un pot hermètic de vidre amb tapa, però sense goma a la tapa. La premsem.
  5. Introduïm al pot una mica d'aigua perquè no quedi aire a la part de baix. Reservem el pot.
  6. Tallem a juliana 4 cebes morades. Les posem en un pot igual que l'anterior (sense goma també).
  7. En un recipient, preparem una salmorra amb 3o g de sal grisa i un litre d'aigua.
  8. Aboquem la salmorra al pot de la ceba fins a dalt, cobrint-la completament. Tapem i reservem.
  9. Ratllem 4 pastanagues i les posem dins un pot com els dos anteriors. Hi afegim una mica de comí.
  10. Cobrim la pastanaga amb una barreja (que podem preparar prèviament) amb la mateixa quantitat de vinagre vell sense pasteuritzar i aigua.
  11. Tapem el pot i el reservem.
  12. Posem els tres pots a fermentar en un lloc sec. Hi hauran d'estar tres setmanes.
  13. Posem uns filets d'arengada en una safata. Hi afegim una mica de pebre negre i un rajolí d'oli OVE. Els reservem.
  14. En un got batedor fem una maionesa amb: un ou, una cullerada de miso negre, suc de llimona, unes fulles de fonoll marí i oli OVE. Ho emulsionem.
Obrim un pa d'hamburguesa i muntem l'entrepà amb la maionesa com a base, per sobre els tres fermentats, l'arengada, unes flors de fonoll marí i per acabar-ho de rematar una mica més de maionesa.
Anar al contingut