Ensaladilla d'hivern

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Pellicer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: ABaC, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 moniato
  • 1/2 fonoll
  • 1 poma Granny Smith
  • 1 carbassó
  • 1 codony
  • 1 tall de carbassa
  • 8 grans de raïms
  • 2 minicarbassons
  • 4 minipastanagues
  • cibulet
  • pèsols grossos
  • oli de cibulet
  • vinagre balsàmic
  • vinagreta amb mostassa
  • flors
  • germinats
  • brots d'espinacs tendres
  • tomàquet confitat

PREPARACIÓ

Per començar, passeu el moniato que haureu escalivat i pelat per un colador, poseu-lo sobre un paper, cobriu-lo amb un altre,
estireu-lo amb el corró i deixeu-lo refredar a la nevera. Quan estigui ben fred, traieu-ne el paper, talleu-lo a tires i reserveu-lo.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les verdures tallades a dauets durant uns segons i refredeu-les en un cassó amb aigua i gel.

Per fer l'ensaladilla, poseu en un bol les verdures escaldades, la poma, el raïm, el codony i el tomàquet, tot tallat a dauets, el cibulet i el fonoll picats, la vinagreta amb mostassa, el vinagre balsàmic i l'oli de cibulet i remeneu-ho bé amb una forquilla.

Finalment, cobriu el voltant d'un motlle amb les tires de moniato, poseu-hi l'ensaladilla al mig i deixeu-ho reposar uns minuts.

I ja per acabar, emplateu l'ensaladilla, desemmotlleu-la, guarniu-la per sobre amb les flors i els germinats i poseu-hi al costat els espinacs amanits amb una mica d'oli de cibulet i vinagre balsàmic.
Anar al contingut