Enchilada de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
És una preparació ovo-lacto-vegetariana molt rica en nutrients, les "tortillas" ens donen energia de llarga durada, la verdura ens aporta moltes vitamines, minerals i fibra. I el formatge, calci i proteïnes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
8 tortillas de blat
10 tomàquets
4 cebes
4 pastanagues
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 trossets de xocolata
3 bitxos secs
2 cullerades de pasta de tomàquet
250 g de formatge de fondre sencer
cogombre en vinagre
pebre vermell picant fumat
pebre negre en gra
coriandre
sal
tequila
cibulet
PREPARACIÓ
Posem a escalivar una cabeça d'alls al forn 35 minuts a 220º.
Tallem ben petit, a la brunesa, els pebrots, les pastanagues i els cogombres.
Tallem la ceba a la juliana.
Posem a suar la barreja de pebrots, pastanagues i cogombre en una cassola molt grossa.
En una altra cassola enrossim la ceba.
Ratllem els tomàquets i ho posem en una paella sense oli amb la pasta de tomàquet ben barrejada. Ho deixem al foc fins que redueixi a la meitat. Un cop ha reduït, hi afegim la polpa d'all escalivat, el bitxo esmicolat, els pebres, vermell i negre, i la xocolata. Ho remenem uns 2 minuts perquè s'integri. Ho reservem.
Aixequem els sucres de la ceba ja enrossida amb el tequila i ho tirem tot dins la cassola grossa on són les altres hortalisses. Piquem una mica de coriandre i ho barregem.
Escalfem les tortillas en una crepera perquè ens quedaran més flexibles.
Farcim les tortillas amb la barreja d'hortalisses, ceba i coriandre. Napem amb la salsa de tomàquet, hi ratllem el formatge, hi molem pebre negre per sobre i ho posem a gratinar al forn 6 min, a 220 graus.
Ho servim amb una mica de cibulet per sobre.