Emperador amb ceba
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'emperador, o també anomenat peix espasa, és del tipus blau, així que és ric en greixos omega 3, imprescindibles per a la salut cardiovascular. D'aquest tipus se n'ha de menjar de 3 a 4 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 talls d'emperador
1,5 kg de ceba de Figueres
un cap de rap
vi blanc
1 pebrot de Caiena
1 pastanaga
llorer
1/2 porro
oli
sal
tàperes
pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem en un recipient amb aigua, sal i una mica de gel un cap de rap i el deixem blanquejar durant 30 minuts.
- Tallem a bresa una pastanaga i mig porro i els posem en una olla exprés amb 4 l d'aigua mineral freda.
- Hi afegim el cap blanquejat del rap i una fulla de llorer. Ho fem bullir durant 10 minuts i ho deixem reposar durant una hora.
- Pelem i tallem a ploma 1,5 kg de cebes de Figueres.
- Enrossim la ceba tallada en una cassola gran, amb una quantitat d'oli generosa. Un cop enrossida, la reservem en un altre recipient.
- Hi afegim un raig de vi blanc. Ho retirem del foc i ho reservem en un bol.
- Traiem el fumet reposat, el colem i el fem reduir en un pot alt fins que quedi més o menys la meitat de la quantitat inicial.
- Traiem de la nevera 4 talls d'emperador que hem tingut dins un recipient amb aigua i sal durant 10 minuts. Els marquem a la cassola on hem fet la ceba amb un pebrot de Caiena esmicolat per sobre. Un cop marcat, retirem el peix.
- Afegim a la cassola la ceba reservada i el fumet reduït. Ho deixem fent xup-xup durant 2 minuts.
- Passem per una paella sense oli unes quantes tàperes per eliminar el gust de conserva.
- Passem un moment, un o dos minuts, el peix per la paella de la ceba i el fumet. Hem de vigilar que no es cogui massa.
- Ho servim posant-hi la ceba a la base, el peix, més ceba per sobre els talls de peix i ho rematem amb les tàperes i pebre negre.