Empanadas de pino (Crestes xilenes) - Xile
- Programa: Karakia
- Cuina: Eliana Bozo, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la massa:
- 1 kg de farina
- 1/2 l d'aigua
- 250 g de margarina
- 1 cullerada de sal
- Per al pino:
- 1 kg de carn picada de vedella
- 2 kg de cebes
- olives negres sense pinyol
- panses de Corint
- ous durs
- pebre vermell picant
- orenga
- comí
- oli
- farina
- ou batut
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn a 180º.
Per preparar la massa, primer desfeu la sal en l'aigua i després la margarina. Aneu-hi afegint la farina mentre pasteu, fins que n'obtingueu una massa més aviat seca i que no s'enganxi.
Per preparar el pino, sofregiu la carn picada, salpebrada al vostre gust. Un cop la carn sigui cuita, afegiu-hi la ceba trinxada; condimenteu-ho amb l'orenga, el comí i el pebre vermell picant i deixeu que es continuï sofregint tot junt fins que la ceba sigui ben cuita. Aquest és el secret perquè la ceba no torni. Al final, podeu afegir-hi una mica de farina per lligar una mica la salsa que faci.
Repartiu la massa en porcions petites i aplaneu-les amb un corró; us han de quedar d'un diàmetre d'uns 10-12 cm aproximadament. Poseu al mig de cada porció de massa un parell de panses, una oliva negra, un tros d'ou dur i una cullerada de pino.
Pinteu tot el voltant de la porció de massa amb ou batut i doblegueu-la per la meitat. Premeu les vores amb els dits i doblegueu més o menys un centímetre de massa cap endins; d'aquesta manera queda garantit que el farcit no s'escaparà. També va bé tancar les crestes de manera diferent si hi ha farcits diferents; és un truc per poder diferenciar-les.
Pinteu-les amb ou batut per sobre perquè quedin daurades i enforneu-les durant uns 10-12 minuts.
Per preparar la massa, primer desfeu la sal en l'aigua i després la margarina. Aneu-hi afegint la farina mentre pasteu, fins que n'obtingueu una massa més aviat seca i que no s'enganxi.
Per preparar el pino, sofregiu la carn picada, salpebrada al vostre gust. Un cop la carn sigui cuita, afegiu-hi la ceba trinxada; condimenteu-ho amb l'orenga, el comí i el pebre vermell picant i deixeu que es continuï sofregint tot junt fins que la ceba sigui ben cuita. Aquest és el secret perquè la ceba no torni. Al final, podeu afegir-hi una mica de farina per lligar una mica la salsa que faci.
Repartiu la massa en porcions petites i aplaneu-les amb un corró; us han de quedar d'un diàmetre d'uns 10-12 cm aproximadament. Poseu al mig de cada porció de massa un parell de panses, una oliva negra, un tros d'ou dur i una cullerada de pino.
Pinteu tot el voltant de la porció de massa amb ou batut i doblegueu-la per la meitat. Premeu les vores amb els dits i doblegueu més o menys un centímetre de massa cap endins; d'aquesta manera queda garantit que el farcit no s'escaparà. També va bé tancar les crestes de manera diferent si hi ha farcits diferents; és un truc per poder diferenciar-les.
Pinteu-les amb ou batut per sobre perquè quedin daurades i enforneu-les durant uns 10-12 minuts.