Empanada gallega

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta d'empanada és un bon recurs per a la cuina d'aprofitament, per a un àpat bo i equilibrat, preneu-la amb una amanida verda completa.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 700 g de farina

    200 g d'oli de sofregit

    200 g d'aigua a temperatura ambient

    20 g de llevat fresc

    1 cap i potes petites de pop

    4 cebes grosses

    1/2 pebrot verd

    1 pebrot vermell

    sal

    llorer

    pebre vermell dolç

    2 grans d'all

PREPARACIÓ

1. Caramel·litzem ceba. En una paella amb un bon raig d'oli posem les dues cebes tallades a quadradets i deixem que es coguin dues hores.

2. Sofregim la ceba caramel·litzada amb els pebrots, un all aixafat, una fulla de llorer. A continuació, aixequem els sucres amb el vi blanc. Un cop evaporat l'alcohol, hi afegim l'altre all tallat ben prim i el pebre vermell. Ho remenem una mica i hi afegim la resta de l'oli d'oliva verge extra i el pop.

3. Fem la massa barrejant la farina, el llevat i la sal. Un cop estiguin ben barrejats,  hi fem un volcà i hi posem l'oli del sofregit i l'aigua i ho amassem.

4. Deixem que fermenti una hora a la nevera. Passat aquest temps, la partim en dos i deixem que reposin les dues masses a la nevera, tapades amb un drap, uns 30 minuts.

5. Un cop han fermentat, amb un corró estirem les dues masses sobre la fusta, Una farà de base i l'altra, de tapa.

6. Fem l'empanada amb una capa de pa, el farcit i una altra capa de pa. Hi fem uns dibuixets, ho pintem amb ou batut per sobre i ho fiquem al forn a 180º durant 35 o 40 minuts.

Anar al contingut