Empanada gallega
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta d'empanada és un bon recurs per a la cuina d'aprofitament, per a un àpat bo i equilibrat, preneu-la amb una amanida verda completa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
700 g de farina
200 g d'oli de sofregit
200 g d'aigua a temperatura ambient
20 g de llevat fresc
1 cap i potes petites de pop
4 cebes grosses
1/2 pebrot verd
1 pebrot vermell
sal
llorer
pebre vermell dolç
2 grans d'all
PREPARACIÓ
1. Caramel·litzem ceba. En una paella amb un bon raig d'oli posem les dues cebes tallades a quadradets i deixem que es coguin dues hores.
2. Sofregim la ceba caramel·litzada amb els pebrots, un all aixafat, una fulla de llorer. A continuació, aixequem els sucres amb el vi blanc. Un cop evaporat l'alcohol, hi afegim l'altre all tallat ben prim i el pebre vermell. Ho remenem una mica i hi afegim la resta de l'oli d'oliva verge extra i el pop.
3. Fem la massa barrejant la farina, el llevat i la sal. Un cop estiguin ben barrejats, hi fem un volcà i hi posem l'oli del sofregit i l'aigua i ho amassem.
4. Deixem que fermenti una hora a la nevera. Passat aquest temps, la partim en dos i deixem que reposin les dues masses a la nevera, tapades amb un drap, uns 30 minuts.
5. Un cop han fermentat, amb un corró estirem les dues masses sobre la fusta, Una farà de base i l'altra, de tapa.
6. Fem l'empanada amb una capa de pa, el farcit i una altra capa de pa. Hi fem uns dibuixets, ho pintem amb ou batut per sobre i ho fiquem al forn a 180º durant 35 o 40 minuts.