El quètxup de maduixots i tomàquets de la Carme Ruscalleda
- Programa: Al vostre gust
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 25 g de vinagre Forum
- 25 g de sucre
- 100 g de maduixots madurs
- 50 g de pètals de tomàquet confitat
- 400 g de llom de tonyina, reservada en un lloc fresc
- 4 maduixots
- 4 cirerols o tomàquets cherry
- 1 ceba tendra petita
- 100 g d'oli d'oliva extra verge
- 10 g de vinagre Forum
- mostassa en gra, sal i pebre blanca
- 50 g d'oli d'oliva extra verge
- 1 g de pebre negre
- 1 g de pebre de Jamaica
- pebre de Caiena/pebre vermell
- sal
- 50 g de arròs salvatge
- d'oli d'oliva extra verge, per fregir
- sal
- Gelat de maduixa
- 4 pètals de gerani
- 8 fulles de cerful
- 8 fulles de verdolaga
PREPARACIÓ
LA SALSA QUÈTXUP
1. En un cassó poseu els maduixots, nets i tallats per la meitat, el sucre, el vinagre i els pètals de tomàquet confitat. Coeu-ho tot junt durant 10 minuts.
2. Després, tritureu-ho molt fi i coleu-ho. Reserveu el quètxup en un lloc fresc.
EL LLOM DE TONYINA
1. Talleu el llom de tonyina a daus perfectes, amaniu-los amb oli i sal i marqueu-los lleugerament a la planxa.
2. Reserveu els daus de tonyina marcada.
ELS VEGETALS I ELS MADUIXOTS
1. Renteu els maduixots i talleu-los en quatre trossos, segons la mida. Reserveu-los en un lloc fresc.
2. Renteu els tomàquets i talleu-los en quatre trossos. Reserveu-los en un lloc fresc.
3. Piqueu la ceba molt petita.
LA SALSA VINAGRETA
1. Barregeu l'oli amb el vinagre i rectifiqueu-ho al punt amb sal, pebre i una punta de mostassa.
L'OLI PICANT
1. En un vas tritureu tots els ingredients i rectifiqueu el punt de sal.
2. Reserveu l'oli sense colar.
L'ARRÒS SALVATGE
1. En l'oli ben calent fregiu l'arròs a poc a poc.
2. Un cop inflat, poseu-lo sobre paper de cuina absorbent per reduir-ne l'excés d'oli. Saleu-lo i mantingueu-lo tancat en una caixa hermètica.
Presentació del plat
1. A la base del plat, feu una pinzellada amb el quètxup de maduixots.
2. Col·loqueu-hi a sobre els daus de tonyina, amanits amb l'oli picant i un polsim de sal grossa.
3. Repartiu els maduixots i els tomàquets amanits amb una mica de salsa vinagreta.
4. Poseu-hi una culleradeta de ceba picada, també amanida amb la vinagreta.
5. Col·loqueu una quenelle del gelat i salpebreu-lo amb sal grossa.
6. Feu una línia d'arròs inflat creuant tot el muntatge del plat.
7. Per acabar poseu-hi les fulles de cerfull, verdolaga i gerani.
1. En un cassó poseu els maduixots, nets i tallats per la meitat, el sucre, el vinagre i els pètals de tomàquet confitat. Coeu-ho tot junt durant 10 minuts.
2. Després, tritureu-ho molt fi i coleu-ho. Reserveu el quètxup en un lloc fresc.
EL LLOM DE TONYINA
1. Talleu el llom de tonyina a daus perfectes, amaniu-los amb oli i sal i marqueu-los lleugerament a la planxa.
2. Reserveu els daus de tonyina marcada.
ELS VEGETALS I ELS MADUIXOTS
1. Renteu els maduixots i talleu-los en quatre trossos, segons la mida. Reserveu-los en un lloc fresc.
2. Renteu els tomàquets i talleu-los en quatre trossos. Reserveu-los en un lloc fresc.
3. Piqueu la ceba molt petita.
LA SALSA VINAGRETA
1. Barregeu l'oli amb el vinagre i rectifiqueu-ho al punt amb sal, pebre i una punta de mostassa.
L'OLI PICANT
1. En un vas tritureu tots els ingredients i rectifiqueu el punt de sal.
2. Reserveu l'oli sense colar.
L'ARRÒS SALVATGE
1. En l'oli ben calent fregiu l'arròs a poc a poc.
2. Un cop inflat, poseu-lo sobre paper de cuina absorbent per reduir-ne l'excés d'oli. Saleu-lo i mantingueu-lo tancat en una caixa hermètica.
Presentació del plat
1. A la base del plat, feu una pinzellada amb el quètxup de maduixots.
2. Col·loqueu-hi a sobre els daus de tonyina, amanits amb l'oli picant i un polsim de sal grossa.
3. Repartiu els maduixots i els tomàquets amanits amb una mica de salsa vinagreta.
4. Poseu-hi una culleradeta de ceba picada, també amanida amb la vinagreta.
5. Col·loqueu una quenelle del gelat i salpebreu-lo amb sal grossa.
6. Feu una línia d'arròs inflat creuant tot el muntatge del plat.
7. Per acabar poseu-hi les fulles de cerfull, verdolaga i gerani.