Éclairs modernistes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional, i millor com a postre d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    15 fulles de menta

    70 g de farina

    50 ml d'aigua

    70 ml de llet

    anís

    25 g de mantega

    25 g de llard de porc

    2 ous

    safrà

    1 llima

    1 beina de vainilla

    160 ml de nata

    55 g de sucre

    sal

    xocolata negra

PREPARACIÓ

  1. Desfullem 15 fulles de menta i les escaldem en un pot d'aigua bullint. Les retirem i les refredem en un bol d'aigua amb gel. Assequem la menta amb un paper absorbent. La posem en un got túrmix amb 50 ml d'aigua mineral. Triturem amb el túrmix i reservem.
  2. Tamisem en un bol 70 g de farina.
  3. Escalfem en un pot 70 ml de llet i hi afegim un raig d'anís, un polsim de sal, 3 g de sucre, 25 g de mantega pomada i 25 g de llard de porc.
  4. Afegim l'aigua de menta, quan bulli, a la farina tamisada i remenem fins que no s'enganxi a les vores del pot. Refredem en un bol.
  5. Trenquem en un bol petit 2 ous. Afegim els ous trencats a poc a poc al bol de la massa i barregem amb les varetes elèctriques. Passem la massa a una mànega i refredem a la nevera durant 3 hores.
  6. Traiem la mànega de la nevera i fem els éclairs sobre una safata amb paper sulfurat. Deixem reposar durant 10 minuts.
  7. Enfornem a 200 graus durant 15 minuts. Obrim una mica per eliminar la humitat i tornem a enfornar 10 minuts a 180 graus.
  8. Torrem uns brins de safrà en una paella al foc.
  9. Escalfem en un pot 30 g de nata, un raig d'anís, una pell de llima, la polpa d'una beina de vainilla, 25 g de sucre i el safrà torrat. Tapem quan arrenqui el bull i deixem infusionar durant 30 minuts. Ho portem a la nevera.
  10. Traiem de la nevera el pot de la infusió, un bol d'inoxidable (fred) i 130 ml de nata. Ho mig muntem amb les varetes elèctriques. Afegim la infusió a poc a poc tot barrejant i n'omplim una mànega. Deixem la chantilly a la nevera.
  11. Traiem els éclairs de la safata, hi posem la chantilly per sobre i xocolata ratllada al gust.
Anar al contingut