Éclairs modernistes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional, i millor com a postre d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
15 fulles de menta
70 g de farina
50 ml d'aigua
70 ml de llet
anís
25 g de mantega
25 g de llard de porc
2 ous
safrà
1 llima
1 beina de vainilla
160 ml de nata
55 g de sucre
sal
xocolata negra
PREPARACIÓ
- Desfullem 15 fulles de menta i les escaldem en un pot d'aigua bullint. Les retirem i les refredem en un bol d'aigua amb gel. Assequem la menta amb un paper absorbent. La posem en un got túrmix amb 50 ml d'aigua mineral. Triturem amb el túrmix i reservem.
- Tamisem en un bol 70 g de farina.
- Escalfem en un pot 70 ml de llet i hi afegim un raig d'anís, un polsim de sal, 3 g de sucre, 25 g de mantega pomada i 25 g de llard de porc.
- Afegim l'aigua de menta, quan bulli, a la farina tamisada i remenem fins que no s'enganxi a les vores del pot. Refredem en un bol.
- Trenquem en un bol petit 2 ous. Afegim els ous trencats a poc a poc al bol de la massa i barregem amb les varetes elèctriques. Passem la massa a una mànega i refredem a la nevera durant 3 hores.
- Traiem la mànega de la nevera i fem els éclairs sobre una safata amb paper sulfurat. Deixem reposar durant 10 minuts.
- Enfornem a 200 graus durant 15 minuts. Obrim una mica per eliminar la humitat i tornem a enfornar 10 minuts a 180 graus.
- Torrem uns brins de safrà en una paella al foc.
- Escalfem en un pot 30 g de nata, un raig d'anís, una pell de llima, la polpa d'una beina de vainilla, 25 g de sucre i el safrà torrat. Tapem quan arrenqui el bull i deixem infusionar durant 30 minuts. Ho portem a la nevera.
- Traiem de la nevera el pot de la infusió, un bol d'inoxidable (fred) i 130 ml de nata. Ho mig muntem amb les varetes elèctriques. Afegim la infusió a poc a poc tot barrejant i n'omplim una mànega. Deixem la chantilly a la nevera.
- Traiem els éclairs de la safata, hi posem la chantilly per sobre i xocolata ratllada al gust.