Éclair de crema cremada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria en general, pels seus ingredients, com la llet, els ous, la mantega, la farina, la nata... aporta molts sucres, però també molts nutrientsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER A LA PASTA

    70 g de farina

    60 ml de llet

    60 ml d'aigua

    50 g de mantega

    5 g de sucre

    2 g de sal

    2 ous

    Marialluïsa

    Sucre de llustre

    Canyella

     

    PER AL FARCIT

    200 ml de nata

    120 g torró de crema cremada

    Ratlladura de llimona

PREPARACIÓ

  1. En un pot escalfem 60 ml de llet, 60 ml d'aigua, 50 g de mantega, 2 g de sal, 5 g de sucre i marialluïsa fresca. Ho portem a ebullició.
  2. Tamisem 70 g de farina en un bol.
  3. Quan la barreja del pot al foc comenci a bullir, retirem la marialluïsa.
  4. Afegim la farina tamisada al pot. Ho remenem amb una llengua deixant que el contingut es cogui. En el moment en què la massa es desenganxa de les parts del pot, el retirem del foc.
  5. Batem 2 ous en un bol i els afegim a poc a poc a la massa amb l'ajuda d'unes varetes elèctriques. Anirem incorporant-hi més ou a mesura que la massa el vagi absorbent.
  6. Un cop els ous han quedat integrats a la massa, la passem a una mànega pastissera en què podem posar un broquet gros amb forma estrellada.
  7. Portem la mànega a la nevera i la deixem refredar durant 3 hores.
  8. Un cop refredada, anem fent sobre una silicona tires de la massa d'uns 10 cm de llargada per 1 d'amplada.
  9. Espolsem per sobre sucre de llustre i els enfornem a 180º durant 20 minuts.
  10. Quan hagin passat 10 minuts obrim el forn per alliberar la humitat.
  11. Un cops cuits els éclairs els refredem fora del forn.
  12. Piquem en una picadora 120 g de torró de crema cremada.
  13. En un pot a foc molt lent, hi posem el torró picat i 100 ml de nata. Ho remenem fins que es desfaci.
  14. Colem aquesta barreja en un recipient. Ratllem la pell d'una llimona per sobre i ho posem, tapat, a la nevera perquè es refredi.
  15. Agafem els altres 100 ml de nata i els posem en un bol fred que teníem al congelador (la nata es munta més fàcil en recipients freds).
  16. Muntem la nata i la posem en una mànega pastissera.
  17. Integrem en un pot sucre de llustre i canyella. Ho reservem.
  18. Obrim els éclairs longitudinalment i els farcim amb la barreja de torró.
  19. Posem per sobre la barreja de sucre i canyella, i llest!
Anar al contingut