Éclair amb mussolina de xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Fer les postres a casa fa que en puguem controlar la bona qualitat dels ingredients, i tot i que aporten moltes calories i sucres, també aporten altres nutrients interessants de l'ou i la llet, com proteïnes, vitamines i minerals."Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER FER L'ÉCLAIR

    140 g de farina

    125 ml de llet fresca

    125 ml d'aigua

    110 g de mantega

    5 g de sucre

    4 ous

    3 g de sal

     

    PER FER EL CRAQUELIN

    50 g sucre morè

    50 g mantega pomada

    50 g farina

     

    PER FER LA MUSSOLINA

  • 250 ml de llet fresca

    240 g mantega

    80 g xocolata al 72%

    45 g de sucre

    15 g de farina

    15 g midó de blat de moro

    2 fulles de gelatina

    2 rovells d'ou

    Cacau en pols

PREPARACIÓ

 

  1. Hidratem dos fulls de gelatina.
  2. Blanquegem dos rovells d'ou amb 45 g de sucre.
  3. Posem en un bol 15 g de farina, 15 g de midó de blat de moro i 50 ml de llet. Ho barregem.
  4. Afegim aquesta barreja al bol on tenim els rovells blanquejats. Ho batem amb les varetes elèctriques fins a tenir una textura homogènia.
  5. Posem a bullir 200 ml de llet en un pot. Després apaguem el foc i hi afegim 80 g de xocolata al 72% de cacau i ho desfem.
  6. Afegim la xocolata desfeta al bol de la massa. Ho remenem amb les varetes.
  7. Passem aquesta barreja al pot on hem bullit la llet i ho escalfem fins a tenir una textura densa.
  8. Retirem el pot del foc i hi afegim els fulls de gelatina i 50 g de mantega que integrarem.
  9. Estenem la crema sobre una safata i la filmem a pell. Deixem que perdi temperatura i un cop ho hagi fet portem la safata a la nevera, on la deixarem reposant 30 minuts.
  10. Posem en un bol 50 g de mantega pomada, 50 g de sucre morè i 50 g de farina. Ho barregem fins que quedi uniforme.
  11. Estirem aquesta barreja (craquelin) entre dos fulls de paper sulfurat i amb un corró en una safata, fent làmines d'uns 3 mm de gruix.
  12. Portem el craquelin al congelador durant 10 minuts.
  13. En un pot que portarem al foc hi posem 125 ml d'aigua, 125 ml de llet, 110 g de mantega, 5 de sucre i 3 g de sal. Ho portem a ebullició.
  14. Tamisem 140 g de farina en un bol i l'afegim al pot que tenim al foc. Ho barregem fins que la massa s'assequi una mica (seran uns 2 o 3 minuts). Després portarem aquesta barreja a un bol.
  15. Anem afegint 4 ous, d'un en un, al bol de la massa i els integrem fins a aconseguir una massa llisa, homogènia i que faci bec d'ànec.
  16. Passem la pasta a una mànega pastissera a la qual posarem –opcionalment- un broquet amb forma d'estrella. Refredem la massa 30 minuts a la nevera.
  17. Ja podrem donar forma als éclairs. En podem fer 7 que facin 12 cm x 2 cm.
  18. Tallem el craquelin amb mides similars i posem un full sobre cada éclair.
  19. Enfornem els éclairs amb els craquelins a sobre a 180º durant 20 minuts.
  20. Quan porti aquest 20 minuts al forn, obrim la porta perquè surti la humitat i llavors abaixem la temperatura a 160º i deixem que es facin durant 15 minuts més (total de forn 35 minuts).
  21. Traiem els éclairs del forn i els deixem refredar.
  22. Traiem la mussolina de la nevera.
  23. En un bol posem 190 g de mantega pomada i la mussolina i muntem la barreja amb les varetes elèctriques fins que se'n dupliqui el volum.
  24. Posem la mussolina en una mànega pastissera amb un broquet amb forma d'estrella –opcional-.
  25. Obrim els éclairs i els farcim amb la mussolina.
  26. Emplatem els éclairs i els empolsinem amb cacau en pols.
Anar al contingut