Dumplings de ceba i bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les castanyes, tot i que es consideren una fruita seca, són molt diferents, ja que es componen principalment d'hidrats de carboni, no pas de greixosAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g de farina de blat
110 ml d'aigua
5 g sal
Maizena
400 g de barreja de bolets
2 cebes de Figueres
Julivert
2 grans d'all
Gingebre fresc
400 ml de brou de porc
1 branca d'api
2 fulles de col
150 g de castanyes
Raig de vinagre de poma
Oli OVE
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Escalfem 110 ml d'aigua amb 5 g de sal.
- Quan l'aigua estigui ben calenta, posem 200 g de farina de blat en un bol.
- Hi tirem l'aigua escalfada a poc a poc i ho pastem tot una bona estona (fins que la massa quedi fina, uns 10 minuts)
- Un cop ens ha quedat la massa fina, ho filmem i ho duem a la nevera perquè reposi 2 hores
- Tallem dues cebes de Figueres a la brunesa.
- Sofregim les cebes en oli OVE fins que estiguin transparents.
- Tallem 400 g de bolets a la brunesa.
- Escalfem en un pot 400 ml brou amb una branca d'api
- Posem els 400 g de bolets al pot amb el brou bullint.
- Retirem els bolets del foc quan el brou hagi tornat a arrencar el bull.
- Deixem que reposi 10 minuts tapat.
- Retirem la branca d'api del brou i colem la resta per a separar-ne els bolets.
- Colem el brou.
- Reservem brou i bolets per separat.
- Tirem els bolets a la paella on hi ha la ceba transparent.
- Hi afegim 2 grans d'all ratllats i 1 dit de gingebre fresc. Hi afegim la sal.
- Ho saltem tot plegat perquè s'integri bé.
- Piquem unes fulles de julivert molt fi.
- Apaguem el foc de la paella amb el farcit.
- Afegim julivert a la paella del farcit i ho integrem tot.
- Aboquem el farcit en un colador perquè deixi anar l'excés d'oli i ho i deixem refredar uns 30 minuts.
- Posem en un pot el brou reservat.
- Tallem 150 g de castanyes a macedònia.
- Posem les castanyes dins el brou.
- Ho bullim tot plegat 10 minuts a foc baix.
- Triturem les castanyes amb el brou al pot, amb el foc apagat.
- Hi afegim sal, pebre i un raig de vinagre de poma. Ho integrem tot plegat.
- Escalfem aigua en una vaporadora posant-hi una fulla de col a cada pis perquè- no s'hi enganxin els "dumplings".
- Recuperem la massa de la nevera i l'estirem molt fina. Hi tirem una mica de maizena per sobre.
- Tallem 20 cercles de massa amb un tallapastes.
- Apilem els cercles posant maizena entre pis i pis perquè no se'ns enganxin.
- Cobrim els cercles de pasta amb un drap lleugerament humit
- Farcim cada un dels "dumplings" amb una cullerada sopera de farcit.
- Els tanquem humitejant la vora amb aigua
- Coem els "dumplings" 10 minuts a la vaporadora.
- Posem la salsa de castanyes en un bol.
- Servim els "dumplings" amb el bol de salsa al costat.