Dumplings de ceba i bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les castanyes, tot i que es consideren una fruita seca, són molt diferents, ja que es componen principalment d'hidrats de carboni, no pas de greixosAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g de farina de blat

    110 ml d'aigua

    5 g sal

    Maizena

    400 g de barreja de bolets

    2 cebes de Figueres

    Julivert

    2 grans d'all

    Gingebre fresc

    400 ml de brou de porc

    1 branca d'api

    2 fulles de col

    150 g de castanyes

    Raig de vinagre de poma

    Oli OVE

    Sal

    Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 110 ml d'aigua amb 5 g de sal.
  2. Quan l'aigua estigui ben calenta, posem 200 g de farina de blat en un bol.
  3. Hi tirem l'aigua escalfada a poc a poc i ho pastem tot una bona estona (fins que la massa quedi fina, uns 10 minuts)
  4. Un cop ens ha quedat la massa fina, ho filmem i ho duem a la nevera perquè reposi 2 hores
  5. Tallem dues cebes de Figueres a la brunesa.
  6. Sofregim les cebes en oli OVE fins que estiguin transparents.
  7. Tallem 400 g de bolets a la brunesa.
  8. Escalfem en un pot 400 ml brou amb una branca d'api
  9. Posem els 400 g de bolets al pot amb el brou bullint.
  10. Retirem els bolets del foc quan el brou hagi tornat a arrencar el bull.
  11. Deixem que reposi 10 minuts tapat.
  12. Retirem la branca d'api del brou i colem la resta per a separar-ne els bolets.
  13. Colem el brou.
  14. Reservem brou i bolets per separat.
  15. Tirem els bolets a la paella on hi ha la ceba transparent.
  16. Hi afegim 2 grans d'all ratllats i 1 dit de gingebre fresc. Hi afegim la sal.
  17. Ho saltem tot plegat perquè s'integri bé.
  18. Piquem unes fulles de julivert molt fi.
  19. Apaguem el foc de la paella amb el farcit.
  20. Afegim julivert a la paella del farcit i ho integrem tot.
  21. Aboquem el farcit en un colador perquè deixi anar l'excés d'oli i ho i deixem refredar uns 30 minuts.
  22. Posem en un pot el brou reservat.
  23. Tallem 150 g de castanyes a macedònia.
  24. Posem les castanyes dins el brou.
  25. Ho bullim tot plegat 10 minuts a foc baix.
  26. Triturem les castanyes amb el brou al pot, amb el foc apagat.
  27. Hi afegim sal, pebre i un raig de vinagre de poma. Ho integrem tot plegat.
  28. Escalfem aigua en una vaporadora posant-hi una fulla de col a cada pis perquè- no s'hi enganxin els "dumplings".
  29. Recuperem la massa de la nevera i l'estirem molt fina. Hi tirem una mica de maizena per sobre.
  30. Tallem 20 cercles de massa amb un tallapastes.
  31. Apilem els cercles posant maizena entre pis i pis perquè no se'ns enganxin.
  32. Cobrim els cercles de pasta amb un drap lleugerament humit
  33. Farcim cada un dels "dumplings" amb una cullerada sopera de farcit.
  34. Els tanquem humitejant la vora amb aigua
  35. Coem els "dumplings" 10 minuts a la vaporadora.
  36. Posem la salsa de castanyes en un bol.
  37. Servim els "dumplings" amb el bol de salsa al costat.
Anar al contingut