“Dulce de leche”, iogurt i cafè

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El iogurt és un làctic que conté bactèries vives que ens cuiden la nostra flora intestinal, ajudant a regular el trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al “dulce de leche”:
  • 500 ml de llet
  • 250 g de sucre
  • 1 g de bicarbonat
  • Per a la crema de iogurt:
  • 200 ml de iogurt tipus grec
  • 100 ml de nata per muntar
  • Per al granissat de cafè:
  • 200 ml de cafè
  • 20 g de sucre
  • 10 ml de vodka

PREPARACIÓ

Per fer el “dulce de leche”, poseu la llet amb sucre en un cassó a foc baix fins que bulli i redueixi. Quan la llet redueixi a la meitat, al cap d'una hora, afegiu-hi el bicarbonat, removeu-ho i deixeu que continuï coent fins que agafi color daurat i la textura de crema. En total haurà reduït 3 hores. Després, reserveu-ho a temperatura ambient.

Per fer la crema de iogurt, munteu la nata amb una batedora o manualment, afegiu-hi el iogurt amb moviments circulars, donant aire a la barreja, perquè no baixi i deixeu-ho refredar a la nevera.

Per fer el granissat de cafè, feu un cafè i mentre estigui calent dissoleu-hi sucre i afegiu-hi el vodka, que fa la funció d'anticongelant, perquè no es faci un bloc de gel que no es pugui treballar, i congeleu-ho durant un parell o 3 hores. Per servir-lo, grateu-ne la superfície amb una cullera.

I ja per acabar, en una copa o got de postres, de boca ampla, col·loqueu al fons el “dulce de leche” , al damunt la crema de iogurt i poseu-hi al cim el granissat de cafè.
Anar al contingut