Dulce de leche, iogurt i cafè
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
- Informació nutricional -Obre
El iogurt és un làctic que conté bactèries vives que ens cuiden la nostra flora intestinal, ajudant a regular el trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al dulce de leche:
- 500 ml de llet
- 250 g de sucre
- 1 g de bicarbonat
- Per a la crema de iogurt:
- 200 ml de iogurt tipus grec
- 100 ml de nata per muntar
- Per al granissat de cafè:
- 200 ml de cafè
- 20 g de sucre
- 10 ml de vodka
PREPARACIÓ
Per fer el dulce de leche, poseu la llet amb sucre en un cassó a foc baix fins que bulli i redueixi. Quan la llet redueixi a la meitat, al cap d'una hora, afegiu-hi el bicarbonat, removeu-ho i deixeu que continuï coent fins que agafi color daurat i la textura de crema. En total haurà reduït 3 hores. Després, reserveu-ho a temperatura ambient.
Per fer la crema de iogurt, munteu la nata amb una batedora o manualment, afegiu-hi el iogurt amb moviments circulars, donant aire a la barreja, perquè no baixi i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer el granissat de cafè, feu un cafè i mentre estigui calent dissoleu-hi sucre i afegiu-hi el vodka, que fa la funció d'anticongelant, perquè no es faci un bloc de gel que no es pugui treballar, i congeleu-ho durant un parell o 3 hores. Per servir-lo, grateu-ne la superfície amb una cullera.
I ja per acabar, en una copa o got de postres, de boca ampla, col·loqueu al fons el dulce de leche , al damunt la crema de iogurt i poseu-hi al cim el granissat de cafè.
Per fer la crema de iogurt, munteu la nata amb una batedora o manualment, afegiu-hi el iogurt amb moviments circulars, donant aire a la barreja, perquè no baixi i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer el granissat de cafè, feu un cafè i mentre estigui calent dissoleu-hi sucre i afegiu-hi el vodka, que fa la funció d'anticongelant, perquè no es faci un bloc de gel que no es pugui treballar, i congeleu-ho durant un parell o 3 hores. Per servir-lo, grateu-ne la superfície amb una cullera.
I ja per acabar, en una copa o got de postres, de boca ampla, col·loqueu al fons el dulce de leche , al damunt la crema de iogurt i poseu-hi al cim el granissat de cafè.