Dolmes (Farcellets de carn i arròs) - Armènia
- Programa: Karakia
- Cuina: Gayane Asilbekyan, Barcelona
INGREDIENTS
- fulles de parra o col
- carn picada
- arròs
- salsa de tomàquet
- 1 tomàquet madur
- pebre vermell
- pebre negre
- julivert
- cebes
- alls (opcional)
- anet
- tsitron i rehan (herbes aromàtiques armènies)
- sal
PREPARACIÓ
Trinxeu la ceba, l'all i el julivert i reserveu-ho. Si hi poseu herbes aromàtiques fresques, trinxeu-les; si són seques, esmicoleu-les. En el cas que no trobeu tsitron i rehan, condimenteu-ho amb les herbes que tingueu a mà. Barregeu la carn picada amb l'arròs cru, 3 o 4 cullerades de salsa de tomàquet, un tomàquet madur, un tros de pebrot verd i un de vermell, tot tallat ben petit. Salpebreu-ho al vostre gust i condimenteu-ho amb les herbes aromàtiques. Si en lloc de fulles de parra feu servir fulles de col, escaldeu-les durant 3 o 4 minuts en aigua amb sal i després talleu-ne el tronc central. Prepareu els farcellets posant una cullerada de la barreja de carn i arròs a cada fulla de parra o tros de fulla de col i emboliqueu-ho. Poseu els farcellets al fons d'una cassola, ben junts; aneu fent capes de farcellets, segons la quantitat que n'hàgiu preparat. Cobriu-los amb aigua i, a sobre, poseu-hi un plat cap per avall perquè faci pes i els farcellets no es desmuntin en coure's. Deixeu que faci xup-xup uns 30-40 minuts i ja ho podreu servir. Amb aquesta barreja de carn i arròs també podeu farcir pebrots, albergínies, tomàquets, pomes...