Dja (Salsa d'"asrokui") - Abomey, Benín
- Programa: Karakia
- Cuina: Gladys Migan i Pamela d'Oliveira, Sabadell
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- sofregit de ceba i tomàquet
- gambetes seques en pols
- asrokui (llavors mòltes de poma salvatge)
- oli de palma
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Poseu una paella al foc amb aigua i sal i desfeu-hi un parell de cullerades de gambetes seques en pols.
En un plat fondo, barregeu-hi unes quantes cullerades d'asrokui i afegiu-hi un bon raig d'oli de palma. Remeneu-ho perquè quedi una pasta més aviat cremosa. Afegiu-la a la paella on hi teniu l'aigua amb asrokui i remeneu-ho enèrgicament i sense parar fins que aconseguiu una salsa densa i cremosa. Les propietats espessidores de l'asrokui faran que la salsa quedi lligada.
Afegiu-hi unes quantes cullerades de sofregit de ceba i tomàquet i remeneu-ho perquè es barregi bé i ja tindreu la salsa a punt.
Nota:
El Dja se sol posar per sobre de l'Abobo (mongetes) i del Tevi (nyam fregit). Vegeu-ne receptes a part.
En un plat fondo, barregeu-hi unes quantes cullerades d'asrokui i afegiu-hi un bon raig d'oli de palma. Remeneu-ho perquè quedi una pasta més aviat cremosa. Afegiu-la a la paella on hi teniu l'aigua amb asrokui i remeneu-ho enèrgicament i sense parar fins que aconseguiu una salsa densa i cremosa. Les propietats espessidores de l'asrokui faran que la salsa quedi lligada.
Afegiu-hi unes quantes cullerades de sofregit de ceba i tomàquet i remeneu-ho perquè es barregi bé i ja tindreu la salsa a punt.
Nota:
El Dja se sol posar per sobre de l'Abobo (mongetes) i del Tevi (nyam fregit). Vegeu-ne receptes a part.