Dip d'hummus amb verduretes

  • Programa: Manduka
  • Cuina: Paula Alòs
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • 250 g de cigrons cuits de pot

    1 llimona

    1 gra d'all

    Oli d'oliva verge

    Pasta de sèsam (tahina)

    Comí mòlt 

    Pebre vermell dolç

    Sal i pebre

    Verdures:

    Pebrot verd

    Pebrot vermell

    Pastanaga

    Cogombre

    Un tros d'api

    Endívies

    Bastonets de pa

PREPARACIÓ

PER A L'HUMMUS

  1. Renteu i escorreu els cigrons. Doneu un cop amb el palmell del ganivet a l'all i peleu-lo.
  2. Poseu els cigrons en un recipient alt, afegiu-hi l'all, la sal, el pebre i un polsim de comí.
  3. Afegiu-hi una cullerada de pasta de sèsam, un raig d'oli d'oliva i el suc de mitja llimona.
  4. Tritureu-ho amb un braç elèctric fins a fer-ne una crema fina. Si està molt espès, poseu-hi una mica d'aigua freda. Reserveu-ho.
  5. També en farem d'alvocat, normal i de remolatxa cuita. No n'hi poseu gaire i assegureu-vos de rectificar-ho de sal, oli i suc de llimona.

PER A LES VERDURES

  1. Renteu el pebrot, disposeu-lo al damunt de la taula de tall i talleu-lo a bastonets.
  2. Peleu la pastanaga, talleu-la una mica longitudinalment per tal que faci de base llisa i es pugui recolzar bé a la taula de tall. Talleu-la a làmines amples al llarg. De cada làmina, feu-ne bastons.
  3. Peleu el cogombre i feu el mateix que amb la pastanaga.
  4. Renteu l'api i feu-ne bastons de la mateixa mida que la resta.
  5. Talleu la base de les endívies per poder-les desfullar i separeu les fulles.

PER SERVIR

  1. Disposeu tota la verdura en recipients. Poseu els bastonets de pa en un altre recipient.
  2. Serviu l'hummus en un bol, condimenteu-lo amb una mica de pebre vermell pel damunt i unes gotes d'oli d'oliva verge.
  3. Disposeu els diferents bols al mig de la taula perquè cadascú es pugui servir.

OBERVACIONS

  • Podeu afegir a l'hummus alvocat, pebrot escalivat o remolatxa cuita per fer-lo de diferents gustos o colors.
  • Podem utilitzar l'hummus també com a base o salsa dins del farcit d'un entrepà, per barrejar amb amanides o inclús com a guarnició d'un plat de peix o de carn.
  • Podeu prescindir d'algunes verdures o afegir-n'hi d'altres. Tingueu també en compte les que siguin de temporada.
  • A l'hora de menjar, aquesta recepta és ideal per fomentar la comensalitat en família. El fet de tenir diferents parts del plat al mig de la taula i fer que cadascú se'l confeccioni a la seva manera és ideal per fer dels àpats tot un joc.
  • A més a més, menjar amb les mans és molt divertit! Però recorda que sempre hem de tenir una bona higiene i rentar-nos-les abans de seure a taula.
  • Els experts enrecomanen 2-4 racions de llegums a la setmana.
  • Els llegums, per la seva composició nutricional rica en hidrats de carboni i en proteïnes, es poden considerar dins el grup dels aliments farinacis i també dins el grup dels aliments proteics (carn, peix, ous i llegums).
Anar al contingut