Dip d'hummus amb verduretes
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
250 g de cigrons cuits de pot
1 llimona
1 gra d'all
Oli d'oliva verge
Pasta de sèsam (tahina)
Comí mòlt
Pebre vermell dolç
Sal i pebre
Verdures:
Pebrot verd
Pebrot vermell
Pastanaga
Cogombre
Un tros d'api
Endívies
Bastonets de pa
PREPARACIÓ
PER A L'HUMMUS
- Renteu i escorreu els cigrons. Doneu un cop amb el palmell del ganivet a l'all i peleu-lo.
- Poseu els cigrons en un recipient alt, afegiu-hi l'all, la sal, el pebre i un polsim de comí.
- Afegiu-hi una cullerada de pasta de sèsam, un raig d'oli d'oliva i el suc de mitja llimona.
- Tritureu-ho amb un braç elèctric fins a fer-ne una crema fina. Si està molt espès, poseu-hi una mica d'aigua freda. Reserveu-ho.
- També en farem d'alvocat, normal i de remolatxa cuita. No n'hi poseu gaire i assegureu-vos de rectificar-ho de sal, oli i suc de llimona.
PER A LES VERDURES
- Renteu el pebrot, disposeu-lo al damunt de la taula de tall i talleu-lo a bastonets.
- Peleu la pastanaga, talleu-la una mica longitudinalment per tal que faci de base llisa i es pugui recolzar bé a la taula de tall. Talleu-la a làmines amples al llarg. De cada làmina, feu-ne bastons.
- Peleu el cogombre i feu el mateix que amb la pastanaga.
- Renteu l'api i feu-ne bastons de la mateixa mida que la resta.
- Talleu la base de les endívies per poder-les desfullar i separeu les fulles.
PER SERVIR
- Disposeu tota la verdura en recipients. Poseu els bastonets de pa en un altre recipient.
- Serviu l'hummus en un bol, condimenteu-lo amb una mica de pebre vermell pel damunt i unes gotes d'oli d'oliva verge.
- Disposeu els diferents bols al mig de la taula perquè cadascú es pugui servir.
OBERVACIONS
- Podeu afegir a l'hummus alvocat, pebrot escalivat o remolatxa cuita per fer-lo de diferents gustos o colors.
- Podem utilitzar l'hummus també com a base o salsa dins del farcit d'un entrepà, per barrejar amb amanides o inclús com a guarnició d'un plat de peix o de carn.
- Podeu prescindir d'algunes verdures o afegir-n'hi d'altres. Tingueu també en compte les que siguin de temporada.
- A l'hora de menjar, aquesta recepta és ideal per fomentar la comensalitat en família. El fet de tenir diferents parts del plat al mig de la taula i fer que cadascú se'l confeccioni a la seva manera és ideal per fer dels àpats tot un joc.
- A més a més, menjar amb les mans és molt divertit! Però recorda que sempre hem de tenir una bona higiene i rentar-nos-les abans de seure a taula.
- Els experts enrecomanen 2-4 racions de llegums a la setmana.
- Els llegums, per la seva composició nutricional rica en hidrats de carboni i en proteïnes, es poden considerar dins el grup dels aliments farinacis i també dins el grup dels aliments proteics (carn, peix, ous i llegums).