Deruní (Raoles de patata) - Ucraïna

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Oksana Golliak, Barcelona

INGREDIENTS

  • 6-8 patates
  • 1 ceba
  • 1-2 grans d'all (opcional)
  • 2 ous
  • 2 cullerades de smetana (nata agra)
  • oli de gira-sol
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Peleu i ratlleu les patates fent servir un ratllador de forat petit. Deixeu-les reposar durant 5 minuts, perquè deixin anar el midó. Peleu i ratlleu la ceba i l'all; feu servir el mateix ratllador de forats petits.
Escorreu les patates ratllades i barregeu-les en un bol amb la ceba i l'all ratllats, i els ous batuts. Salpebreu-ho al vostre gust i afegiu-hi la nata agra (si no en teniu, la podeu substituir per iogurt grec sense sucre). Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Escalfeu l'oli en una paella i aneu-hi fregint porcions d'aquesta pasta de patata. Com a mesura de les porcions utilitzeu una cullerada ben plena de pasta. Al posar-la a la paella, doneu-li una forma arrodonida i una mica aixafada. Quan les porcions siguin daurades d'un costat, gireu-les perquè es coguin de l'altre. Deixeu-les sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.
Serviu els derunícalents acompanyats de smetana, formatge, cansalada fregida amb ceba o amb salsa de ceba i bolets fregits.

Nota:
Les millors patates per preparar aquest plat són les blanques i rodones.
Habitualment, a Ucraïna, els deruníes preparen els diumenges, per esmorzar o sopar.

Anar al contingut