Déntol al forn amb patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix blanc, com el déntol, és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 déntol
500 g patates blanques
250 ml brou de gallina
2 tomacons
2 grans d'all
1 ceba tendra
Vi ranci
Llorer
Julivert
Oli OVE
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem una ceba tendra a juliana, i la posem en una safata de forn, que ja tindrem preparada amb un paper sulfurat.
- Pelem 500 g de patata blanca, i la tallem a mida de patata brava. La col·loquem damunt de la ceba, juntament amb dos tomacons tallats a quarts, un polsim de sal, un raig d'oli, una fulla de llorer, una mica de vi ranci i 250 ml de brou de gallina. Ho coem al forn, 25 minuts a 180º.
- Fem un bany de sal al déntol: posem en una safata fonda el déntol ja escatat sense tripa ni ganyes, i obert com un llibre, i deixem l'espina en una de les bandes. El cobrim amb una solució d'aigua i sal, a raó de 20 g de sal per litre d'aigua, i el deixem tapat, que reposi 15 minuts en aquest bany de sal.
- Fem una picada d'all i julivert: tallem ben menut dos grans d'all i unes quantes fulles de julivert. Ho posem en un morter, hi afegim un bon raig d'oli, pebre i ho molem amb la mà de morter, tot afegint-hi més oli, com si féssim un allioli negat.
- Col·loquem damunt de les patates cuites el peix, que haurem eixugat del bany de sal. La pell ha de quedar en contacte amb les patates. Aboquem l'oli d'all i julivert sobre el peix i l'enfornem. Comptem set minuts per quilo de peix, a 200º. En el cas de la recepta, com que feia 2 kg, s'estarà 14 minuts de cocció, i ja es podrà emplatar.