Déntol al forn amb patates

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blanc, com el déntol, és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 déntol

    500 g patates blanques

    250 ml brou de gallina

    2 tomacons

    2 grans d'all

    1 ceba tendra

    Vi ranci

    Llorer

    Julivert

    Oli OVE

    Pebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem una ceba tendra a juliana, i la posem en una safata de forn, que ja tindrem preparada amb un paper sulfurat.
  2. Pelem 500 g de patata blanca, i la tallem a mida de patata brava. La col·loquem damunt de la ceba, juntament amb dos tomacons tallats a quarts, un polsim de sal, un raig d'oli, una fulla de llorer, una mica de vi ranci i 250 ml de brou de gallina. Ho coem al forn, 25 minuts a 180º.
  3. Fem un bany de sal al déntol: posem en una safata fonda el déntol ja escatat sense tripa ni ganyes, i obert com un llibre, i deixem l'espina en una de les bandes. El cobrim amb una solució d'aigua i sal, a raó de 20 g de sal per litre d'aigua, i el deixem tapat, que reposi 15 minuts en aquest bany de sal.
  4. Fem una picada d'all i julivert: tallem ben menut dos grans d'all i unes quantes fulles de julivert. Ho posem en un morter, hi afegim un bon raig d'oli, pebre i ho molem amb la mà de morter, tot afegint-hi més oli, com si féssim un allioli negat.
  5. Col·loquem damunt de les patates cuites el peix, que haurem eixugat del bany de sal. La pell ha de quedar en contacte amb les patates. Aboquem l'oli d'all i julivert sobre el peix i l'enfornem. Comptem set minuts per quilo de peix, a 200º. En el cas de la recepta, com que feia 2 kg, s'estarà 14 minuts de cocció, i ja es podrà emplatar.
Anar al contingut