Dejaj mhamar (Pollastre rostit) - Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Fatima M'Seyah, Canovelles

INGREDIENTS

  • 1 pollastre
  • llimona en conserva
  • olives
  • julivert
  • all
  • espècies (canyella, pebre negre, safrà i gingebre)
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Buideu el pollastre sencer: traieu-li la freixura, etc.
Renteu-lo, tant per fora com per dins, amb aigua i vinagre o aigua i llimona.
Prepareu una picada d'all i julivert i afegiu-hi les espècies, sal, un bon raig d'oli d'oliva i una mica d'aigua.
Deixeu el pollastre en adob amb aquesta barreja una estona.
Lligueu-li les potes perquè no perdi la forma i quedi sencer, i coeu-lo a foc lent, en una cassola, remenant-ho a poc a poc per evitar que es trenqui.
Passada una hora, poseu el pollastre en una safata al forn, preescalfat a uns 180º, i afegiu-hi un grapat d'olives verdes sense pinyol i uns quants trossos de llimona en conserva, que prèviament heu d'haver escalfat en una mica d'aigua.
Deixeu el pollastre al forn fins que s'hagi daurat i ja el podreu servir.

Anar al contingut