Dejaj mhamar (Pollastre rostit) - Marroc
- Programa: Karakia
- Cuina: Fatima M'Seyah, Canovelles
INGREDIENTS
- 1 pollastre
- llimona en conserva
- olives
- julivert
- all
- espècies (canyella, pebre negre, safrà i gingebre)
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Buideu el pollastre sencer: traieu-li la freixura, etc.
Renteu-lo, tant per fora com per dins, amb aigua i vinagre o aigua i llimona.
Prepareu una picada d'all i julivert i afegiu-hi les espècies, sal, un bon raig d'oli d'oliva i una mica d'aigua.
Deixeu el pollastre en adob amb aquesta barreja una estona.
Lligueu-li les potes perquè no perdi la forma i quedi sencer, i coeu-lo a foc lent, en una cassola, remenant-ho a poc a poc per evitar que es trenqui.
Passada una hora, poseu el pollastre en una safata al forn, preescalfat a uns 180º, i afegiu-hi un grapat d'olives verdes sense pinyol i uns quants trossos de llimona en conserva, que prèviament heu d'haver escalfat en una mica d'aigua.
Deixeu el pollastre al forn fins que s'hagi daurat i ja el podreu servir.
Renteu-lo, tant per fora com per dins, amb aigua i vinagre o aigua i llimona.
Prepareu una picada d'all i julivert i afegiu-hi les espècies, sal, un bon raig d'oli d'oliva i una mica d'aigua.
Deixeu el pollastre en adob amb aquesta barreja una estona.
Lligueu-li les potes perquè no perdi la forma i quedi sencer, i coeu-lo a foc lent, en una cassola, remenant-ho a poc a poc per evitar que es trenqui.
Passada una hora, poseu el pollastre en una safata al forn, preescalfat a uns 180º, i afegiu-hi un grapat d'olives verdes sense pinyol i uns quants trossos de llimona en conserva, que prèviament heu d'haver escalfat en una mica d'aigua.
Deixeu el pollastre al forn fins que s'hagi daurat i ja el podreu servir.