Daus de rap rostit amb cansalada, faves i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Vicente
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Àpat, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració, pel seu contingut en faves i verdures, és especialment rica en fibra soluble i insoluble, per tant ens ajuda a regular el trànsit intestinal i evitar el restrenyimentAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 800 g de cua de rap
- 100 g de cansalada ibèrica curada
- fulles de sàlvia
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- Per al guisadet de faves:
- 250 g de favetes pelades
- 6 carxofes
- 2 cebes tendres
- brou de verdures
- 1 raig de xerès sec
- julivert
- menta
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la cua de rap a daus, salpebreu-los, cobriu-los amb la sàlvia picada, emboliqueu-los amb la cansalada tallada a làmines ben fines
i deixeu-los refredar a la nevera durant una estona.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, salteu la ceba tendra picada, les carxofes tallades a quarts i les faves pelades durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi el xerès, deixeu-lo reduir, poseu-hi el brou, la sal, el julivert picat i unes fulles de menta, abaixeu el foc i deixeu-ho coure tot junt durant uns 15 minuts.A continuació, en una paella amb una mica d'oli d'oliva salteu els daus de rap. Quan la cansalada estigui dauradeta, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn durant uns 7 minuts.I ja per acabar, emplateu el guisadet de faves, poseu-hi els daus de rap a sobre i guarniu el plat amb unes fulles de menta i un raig d'oli d'oliva.
i deixeu-los refredar a la nevera durant una estona.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, salteu la ceba tendra picada, les carxofes tallades a quarts i les faves pelades durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi el xerès, deixeu-lo reduir, poseu-hi el brou, la sal, el julivert picat i unes fulles de menta, abaixeu el foc i deixeu-ho coure tot junt durant uns 15 minuts.A continuació, en una paella amb una mica d'oli d'oliva salteu els daus de rap. Quan la cansalada estigui dauradeta, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn durant uns 7 minuts.I ja per acabar, emplateu el guisadet de faves, poseu-hi els daus de rap a sobre i guarniu el plat amb unes fulles de menta i un raig d'oli d'oliva.