Darázsfészek (Pastissets de coco) - Hongria
- Programa: Karakia
- Cuina: Eszter Fortuna, Lleida
INGREDIENTS
- Per a la massa:
- 1,5 dl de llet
- 450 g de farina
- 30 g de llevat fresc
- 3 cullerades de sucre
- 4 rovells
- 1 llimona
- mantega
- sal
- Per a la crema:
- 400 g de sucre
- 200 g de coco ratllat
- 4 clares
- 1 culleradeta de vinagre de vi blanc
- essència de vainilla
PREPARACIÓ
Desfeu el llevat fresc esmicolat en la llet tèbia. Després afegiu-hi el sucre i remeneu-ho. En un bol de mida grossa, i preferentment metàl·lic, aboqueu-hi la llet amb el llevat desfet i barregeu-hi la farina i la mantega. Pasteu-ho a mà, procurant que els grumolls que es fan quedin ben petits. Afegiu-hi els rovells, la pell de la llimona ratllada i un pessic de sal. Seguiu pastant a mà fins que us quedi una massa homogènia. Repartiu-la en tres boles i deixeu-les reposar durant uns 20 minuts. Mentrestant prepareu la crema: munteu les clares a punt de neu al bany maria i afegiu-hi el sucre, el coco ratllat, el vinagre i l'essència de vainilla (o sucre vainillat) Un cop les boles de massa estiguin reposades, estireu-les amb el corró i repartiu-hi la crema per sobre i enrodilleu-les. Talleu-ne porcions d'uns 5 centímetres de gruix i col·loqueu-les sobre un paper vegetal (apte per a coccions al forn) Enforneu-ho a temperatura mitjana (uns 180º aprox.), fins que els pastissets quedin lleugerament daurats.