Dal makhni (Cigrons amb mantega) - Pakistan
- Programa: Karakia
- Cuina: Muhammad Malik, Barcelona
INGREDIENTS
- chana dal (cigrons partits en forma de llentia)
- ceba
- coriandre
- brou de carn i verdures
- gingebre
- coriandre mòlt
- comí mòlt
- alls
- curri
- paprika
- garam massala
- crema de llet
- mantega
- sal
- Estris especials:
- karahi (cassoleta individual de ferro per servir el plat)
PREPARACIÓ
En una cassola de fang, amb un bon raig d'oli, feu un sofregit d'all i gingebre (molt més all que no pas gingebre). Després afegiu-hi la ceba picada ben petita. Quan el sofregit estigui a punt, incorporeu-hi els chana dal, que els haureu posat en remull i cuit prèviament, de la mateixa manera com hauríeu fet amb unes llenties. Remeneu-ho perquè el sofregit es barregi amb el llegum.
A continuació, afegiu a la cassola un polsim de cadascuna de les espècies (coriandre, comí, curri, paprika i garam massala) i la sal (al vostre gust). Continueu-ho remenant i incorporeu-hi la crema de llet; heu de calcular mig gotet per persona.
Apagueu el foc i remeneu-ho una mica més, perquè es barregin bé tots els gustos. Escalfeu a foc ben viu el karahi i, quan estigui ben calent, aboqueu-hi la ració de chana dal que pertoqui. Per sobre, poseu-hi una cullerada de mantega, remeneu-ho perquè es desfaci una mica i afegiu-hi un rajolí de crema de llet (sense remenar) i unes fulles de coriandre picat. Ajudeu-vos amb unes pinces o tenalles per portar el karahi a taula, vigilant de no cremar-vos.
A continuació, afegiu a la cassola un polsim de cadascuna de les espècies (coriandre, comí, curri, paprika i garam massala) i la sal (al vostre gust). Continueu-ho remenant i incorporeu-hi la crema de llet; heu de calcular mig gotet per persona.
Apagueu el foc i remeneu-ho una mica més, perquè es barregin bé tots els gustos. Escalfeu a foc ben viu el karahi i, quan estigui ben calent, aboqueu-hi la ració de chana dal que pertoqui. Per sobre, poseu-hi una cullerada de mantega, remeneu-ho perquè es desfaci una mica i afegiu-hi un rajolí de crema de llet (sense remenar) i unes fulles de coriandre picat. Ajudeu-vos amb unes pinces o tenalles per portar el karahi a taula, vigilant de no cremar-vos.