Cuscús a l'estil de Mrirt Kenefra (Cuscús a l'estil de Mrirt Kenefra) - Marroc
- Programa: Karakia
- Cuina: Omar Bouchmakhi, Torredembarra
INGREDIENTS
- 1/2 kg de cuscús
- 1/2 kg de pollastre
- 1/2 kg de carn de xai
- 1 o 2 cebes
- 3 o 4 tomàquets madurs
- 1 o 2 pastanagues
- 200 g de cigrons cuits
- uns quants trossos de carbassa
- preparat d'espècies (coriandre, comí, cúrcuma, gingebre, pebre negre i pebre vermell)
- julivert
PREPARACIÓ
Poseu en remull el cuscús amb aigua freda i un raig d'oli. Remeneu-lo a mà perquè quedi ben barrejat. Si convé, afegiu-hi una mica més d'aigua.
En una olla, adobeu la carn de xai i la del pollastre amb les espècies i el julivert durant una bona estona i després fregiu-la amb un bon raig d'oli.
Quan la carn estigui feta, afegiu-hi la ceba, la pastanaga i el tomàquet sense pell, tot tallat a trossos, i cobriu-ho d'aigua.
Aprofiteu el vapor que farà aquest brou per coure-hi el cuscús.
A mitja cocció, afegiu-hi la carbassa, tallada també a trossos, i els cigrons cuits.
Passada una mitja hora, retireu el cuscús del vapor, poseu-lo en una safata i remulleu-lo amb una mica més d'aigua.
Torneu-lo a posar al vapor i, quan vegeu que ja s'ha estovat i ha agafat un color blanquet, ja el tindreu a punt.
Serviu el cuscús en una safata i el tall i les verdures en una altra.
A banda, en una sopera, el brou de la cocció per remullar el cuscús.
Cadascú se'n servirà la quantitat que vulgui, depèn de la gana que tingui.
En una olla, adobeu la carn de xai i la del pollastre amb les espècies i el julivert durant una bona estona i després fregiu-la amb un bon raig d'oli.
Quan la carn estigui feta, afegiu-hi la ceba, la pastanaga i el tomàquet sense pell, tot tallat a trossos, i cobriu-ho d'aigua.
Aprofiteu el vapor que farà aquest brou per coure-hi el cuscús.
A mitja cocció, afegiu-hi la carbassa, tallada també a trossos, i els cigrons cuits.
Passada una mitja hora, retireu el cuscús del vapor, poseu-lo en una safata i remulleu-lo amb una mica més d'aigua.
Torneu-lo a posar al vapor i, quan vegeu que ja s'ha estovat i ha agafat un color blanquet, ja el tindreu a punt.
Serviu el cuscús en una safata i el tall i les verdures en una altra.
A banda, en una sopera, el brou de la cocció per remullar el cuscús.
Cadascú se'n servirà la quantitat que vulgui, depèn de la gana que tingui.