Curri verd de vieires
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Llorenç Valls
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Blanc (Hotel Mandarin Oriental)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 8 vieires
- 60 g bròquil
- 60 g tirabecs
- Per al curri verd:
- 40 g bitxo verd fresc
- 50 g gingebre
- 40 g all
- 240 g xalota
- pell de llima
- 24 g citronella
- 20 g coriandre en gra
- coriandre fresc
- 20 g comí en gra
- 15 g pasta de gambes
- 1,5 l llet de coco
- sal, pebre, oli d'oliva
- 4 cocos frescos (tendres)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu al forn el comí i el coriandre en gra, torreu-los durant uns 6 minuts a 160 graus per treure'ls-hi la humitat que puguin tenir i deixeu-los refredar.
A continuació, poseu tota la llet de coco en un cassó i deixeu-la reduir uns 20 minuts, fins que perdi part de l'aigua i tingui la densitat desitjada (de molt líquida passa a tenir més densitat, i el color blanc queda intacte.)
Per fer el curri verd, poseu en un morter el comí i el coriandre torrats i aixafeu-los. Després, incorporeu-hi el el bitxo verd, el gingebre, l'all, la xalota, tot ben picat, la pell de llima ratllada al moment, la citronella i la pasta de gambes i aneu-ho barrejant fins a aconseguir que quedi tota una pasta homogènia, amb una tonalitat verda. Seguidament, aboqueu aquesta pasta al cassó de la llet de coco, remeneu-ho bé i deixeu-ho infusionar uns minuts.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, i a foc viu, marqueu les vieires prèviament salpebrades, uns 40 segons per cada banda.
Tot seguit, afegiu el coriandre fresc picat i el bròquil tallat en flors al cassó del curri verd i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi els tirabecs i deixeu-los coure 3 minuts més. Finalment, poseu-hi les vieires, aboqueu-hi també una mica de la llet del coco fresc, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, serviu el curri verd dins del coco fresc.
A continuació, poseu tota la llet de coco en un cassó i deixeu-la reduir uns 20 minuts, fins que perdi part de l'aigua i tingui la densitat desitjada (de molt líquida passa a tenir més densitat, i el color blanc queda intacte.)
Per fer el curri verd, poseu en un morter el comí i el coriandre torrats i aixafeu-los. Després, incorporeu-hi el el bitxo verd, el gingebre, l'all, la xalota, tot ben picat, la pell de llima ratllada al moment, la citronella i la pasta de gambes i aneu-ho barrejant fins a aconseguir que quedi tota una pasta homogènia, amb una tonalitat verda. Seguidament, aboqueu aquesta pasta al cassó de la llet de coco, remeneu-ho bé i deixeu-ho infusionar uns minuts.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, i a foc viu, marqueu les vieires prèviament salpebrades, uns 40 segons per cada banda.
Tot seguit, afegiu el coriandre fresc picat i el bròquil tallat en flors al cassó del curri verd i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi els tirabecs i deixeu-los coure 3 minuts més. Finalment, poseu-hi les vieires, aboqueu-hi també una mica de la llet del coco fresc, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, serviu el curri verd dins del coco fresc.