Cuixetes de pollastre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El sofregit és la base de moltes receptes tradicionals catalanes, que aporta un contingut extra de fibra i antioxidants com el licopè a la preparació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    8 cuixetes de pollastre            

    500 g de bledes

    320 g d'arròs

    300 g de sofregit de ceba i tomàquet

    70 g de mantega

    1 g de safrà 

    1 l de brou de pollastre

    3 pastanagues

    Julivert

    Pebre negre

    20 ametlles torrades

    20 avellanes torrades

    Cabeça d'alls

    Una unça de xocolata 70%

    Una fulla de llorer

    Vi ranci

    Sal

    Aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Enrossim 8 cuixetes de pollastre amb oli OVE dins una olla exprés. Hi afegim 1 cabeça d'alls tallada pel mig i 1 fulla de llorer.
  2. Traiem de la nevera 1 l de brou de pollastre i el posem a escalfar en un pot.
  3. Posem en una paella petita 1 g de brins de safrà, els expandim al foc uns segons  i els afegim a l'olla del pollastre.
  4. Afegim 1 raig de vi ranci a l'olla i deixem evaporar l'alcohol.
  5. Afegim el brou calent a l'olla exprés.
  6. Piquem al morter 20 ametlles i 20 avellanes torrades i ho afegim a l'olla.
  7. Afegim una presa de xocolata 70% a l'olla.
  8. Traiem de la nevera un tàper amb 300 g de sofregit de ceba i tomàquet i l'afegim a l'olla.
  9. Tallem pel mig 3 pastanagues sense pelar i 500 g de bledes a la bresa. Les afegim a l'olla.
  10. Tanquem l'olla exprés i ho deixem coure durant 15 minuts.
  11. Escalfem en un pot 800 ml d'aigua mineral.
  12. Rentem 3 vegades 320 g d'arròs en un bol de vidre i aigua mineral.
  13. Posem l'arròs rentat en una safata ceràmica i hi afegim sal, pebre , 70 g de mantega a daus i l'aigua bullint.
  14. Portem la safata al forn a 220º durant 7 minuts.
  15. Remenem l'arròs del forn i el tornem a enfornar 7 minuts més.
  16. Piquem unes branques de julivert i el barregem amb l'arròs.
  17. Obrim l'olla exprés i en traiem les cuixetes.
  18. Servim les cuixetes amb les bledes sobre un llit d'arròs.
Anar al contingut