Cuixes de pollastre guisades amb patates

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 cuixes de pollastre

    4 porros

    2 pastanagues

    una llauna de pebrots del piquillo

    4 grans d'all

    20 boletes de pebre

    1 fulla de llorer

    una branca de romaní

    4 patates monalisa

    pebre vermell fumat dolç

    julivert

    vi ranci

    3 litres d'aigua mineral

    sal

    oli d'oliva

PREPARACIÓ

  1. Netegem les cuixes, cremem les plomes que hi puguin quedar.
  2. Fem un bany de sal a les cuixes. Posem un litre d'aigua i hi afegim 50 g de sal. Ho deixem reposar durant 30 minuts.
  3. Laminem 4 grans d'all i els posem en una olla de pressió amb un bon raig d'oli. Hi fem ballar els 4 alls laminats.
  4. A l'olla, hi afegim un manat de fulles de julivert, una branca de romaní, una fulla de llorer, 20 boletes de pebre negre aixafat i una cullerada sopera de pebre vermell fumat dolç.
  5. Ofeguem tot el que hi ha a l'olla de pressió amb un raig de vi ranci.
  6. Escalfem en una olla tres litres d'aigua mineral amb un pols de sal.
  7. Pelem i tallem a la bresa (a tires i després a quadradets) dues pastanagues  i 4 porros. Ho afegim a l'olla, remenem que s'integri tot i abaixem el foc al mínim.
  8. Afegim, sense suc, una llauna de pebrots del piquillo a la cassola.
  9. Traiem les cuixes del tàper i les eixuguem amb paper absorbent. Les afegim a l'olla.
  10. Pelem i escapcem 4 patates monalisa i les afegim a l'olla.
  11. Afegim l'aigua bullint a l'olla, ho tapem... i ho deixem coure 15 minuts. Una vegada hagi bullit, ho traiem del foc i ho deixarem reposar 2 hores.
  12.  Un cop reposat, colem el brou i en separem les cuixes i la resta. Traiem la capa superior del brou.
  13. Posem una cassola al foc, hi tirem un raig d'oli i quan l'oli encara està fred hi tirem les cuixes i les verdures per regenerar-les. Quan s'hagin escalfat hi tirem la meitat del brou que tenim. La resta el guardarem a la nevera per altres preparacions.
  14. Piquem unes fulles de julivert i les afegim a la cassola. Ho servim.