Cuixa de xai rostida amb mel i romaní

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a tres persones:
  • 1 cuixa de xai d'aprox. 1 kg, neta de pell i tallada en 3: braó, ròtula i cuixa
  • 200 cc de mel de romaní
  • 50 cc d'oli d'oliva
  • 12 patates "baby" pelades
  • 12 escalunyes pelades
  • 6 naps de naps negres de la Cerdanya
  • unes flors de romaní fresc

PREPARACIÓ

  1. Escalfem el forn a 140º.
  2. En una paella antiadherent, hi fregim la cuixa salpebrada per les 2 bandes, i la passem a un rostidor per anar al forn. Hi disposem les patates, les escalunyes i els naps i ho salpebrem.
  3. Hi tirem la mel i una mica de caldo pel damunt i ho fiquem al forn.
  4. Ho anirem banyant amb el propi suc, fins que la mel quedi com un xarop dens de textura caramel·litzada. La cuixa estarà al punt quan la punxem amb un punxó, es noti suau i el punxò surti net.
  5. Llest per servir. Només ens calen unes flors de romaní per decorar.
Anar al contingut