Cuixa de senglar farcida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andreu Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Irene, Arties
INGREDIENTS
- 1 cuixa de senglar cadell
- 3 porros
- 300 g de siurenys
- 100 g de mantega
- 4 cebes
- 1 tronxo d'api
- 2 pastanagues
- 1/4 de l d'oli d'oliva
- 1/2 l de brou de vedella
- 1/2 l de vi blanc
- 1 gotet de nata líquida
- farigola, sal i pebre
PREPARACIÓ
Comenceu aquest plat fent el farcit. Salteu en una paella amb mantega el porro trossejat i els siurenys (prèviament saltats perquè no desprenguin tanta aigua).
Quan tingueu el saltat a punt, salpebreu-ho i afegiu-hi una mica de crema de llet. Deixeu-ho reduir i després poseu-ho a refredar. La cuixa de senglar ha d'estar desossada i no ha de tenir ni la part de baix ni l'os del centre. Salpebreu-la, farciu-la i lligueu-la. Després poseu oli a escalfar en una cassola i daureu-hi la cuixa. De tant en tant traieu una mica de greix per a alleugerir el plat. Incorporeu-hi les verdures: la ceba, la pastanaga i l'api, tot tallat petit; i la farigola. Un cop les verdures estiguin ben daurades, aboqueu-hi el vi, deixeu que s'evapori l'alcohol i després tireu-hi el brou (fet amb els ossos de senglar rostits) fins a la meitat. Tapeu la cassola i feu-ho coure a foc lent. Finalment, traieu el fil de lligar la carn, talleu la cuixa i serviu-la amb les verdures. Feu un cordó de suc del rostit al voltant del plat.
Quan tingueu el saltat a punt, salpebreu-ho i afegiu-hi una mica de crema de llet. Deixeu-ho reduir i després poseu-ho a refredar. La cuixa de senglar ha d'estar desossada i no ha de tenir ni la part de baix ni l'os del centre. Salpebreu-la, farciu-la i lligueu-la. Després poseu oli a escalfar en una cassola i daureu-hi la cuixa. De tant en tant traieu una mica de greix per a alleugerir el plat. Incorporeu-hi les verdures: la ceba, la pastanaga i l'api, tot tallat petit; i la farigola. Un cop les verdures estiguin ben daurades, aboqueu-hi el vi, deixeu que s'evapori l'alcohol i després tireu-hi el brou (fet amb els ossos de senglar rostits) fins a la meitat. Tapeu la cassola i feu-ho coure a foc lent. Finalment, traieu el fil de lligar la carn, talleu la cuixa i serviu-la amb les verdures. Feu un cordó de suc del rostit al voltant del plat.