Cuixa de gall dindi rostida amb peres dolces
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ester Pagès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 cuixes de gall dindi
- 3 cebes
- 1 cullerada de greix de porc
- 1 copa de vi blanc sec
- 1/4 l d'oli de gira-sol
- 6 peres blanquilles
- 150 g de sucre
- sal i pebre negre
PREPARACIÓ
Per començar, feu un almívar en un cassó amb el sucre i l'aigua. Quan el sucre estigui desfet, afegiu-hi les peres, prèviament pelades, sense cor i tallades a quarts, i deixeu-les bullir en l'almívar. Quan estiguin toves, retireu el cassó del foc i reserveu-lo.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a daus fins que quedi ben daurada.
Mentrestant, saleu les cuixes de gall dindi i fregiu-les en una altra paella amb el greix de porc fins que siguin ben rosses.
Tot seguit, poseu la ceba i les cuixes en una cassola, afegiu-hi el vi blanc, rectifiqueu-ho de sal i pebre, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts. Comenceu amb el forn a foc fort i quan arrenqui el bull abaixeu-lo al mínim.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi les peres, afegiu-hi una mica d'almívar i fregiu-les.
I ja per acabar, emplateu les cuixes, poseu-hi la ceba per sobre i les peres al costat.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a daus fins que quedi ben daurada.
Mentrestant, saleu les cuixes de gall dindi i fregiu-les en una altra paella amb el greix de porc fins que siguin ben rosses.
Tot seguit, poseu la ceba i les cuixes en una cassola, afegiu-hi el vi blanc, rectifiqueu-ho de sal i pebre, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts. Comenceu amb el forn a foc fort i quan arrenqui el bull abaixeu-lo al mínim.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli poseu-hi les peres, afegiu-hi una mica d'almívar i fregiu-les.
I ja per acabar, emplateu les cuixes, poseu-hi la ceba per sobre i les peres al costat.