Cuixa de cabrit rostida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc Bañeras
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro
INGREDIENTS
- 2 cuixes de cabrit
- 4 mantellines
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 cabeça d'alls
- api
- porro
- oli d'oliva
- farigola
- menta
- romaní
- sàlvia
- porradell
- 1 got de vi ranci
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, desosseu la cuixa de cabrit, farciu-la amb romaní, sàlvia i farigola, cobriu-la amb mantellina de porc, lligueu-la amb un cordill i salpebreu-la.
Poseu oli a la cassola i rostiu la cuixa amb els ossos, les verdures tallades i la cabeça d'alls. Per fer la picada, poseu els alls i el julivert en un morter i piqueu-ho. Incorporeu-hi les ametlles i les avellanes i torneu-ho a triturar. Finalment, incorporeu-hi l'aigua freda. A continuació, afegiu la picada i el vi ranci a la cassola, tapeu-la, i deixeu-ho coure durant una hora. Després, traieu el cordill de la cuixa i caramel·litzeu-la en la salsa que prèviament haureu preparat amb els ossos. Tot seguit, fregiu la mongeta, el carbassó i la pastanaga bullits en una paella. En una altra paella, fregiu els espàrrecs, el bacó, el fonoll, els alls tendres i les cebetes. I en una altra paella, fregiu la patata que prèviament haureu bullit, pelat i aixafat amb una forquilla, la botifarra i els bolets. Finalment, emplateu-ho tot i decoreu-ho amb una mica de salsa.
Poseu oli a la cassola i rostiu la cuixa amb els ossos, les verdures tallades i la cabeça d'alls. Per fer la picada, poseu els alls i el julivert en un morter i piqueu-ho. Incorporeu-hi les ametlles i les avellanes i torneu-ho a triturar. Finalment, incorporeu-hi l'aigua freda. A continuació, afegiu la picada i el vi ranci a la cassola, tapeu-la, i deixeu-ho coure durant una hora. Després, traieu el cordill de la cuixa i caramel·litzeu-la en la salsa que prèviament haureu preparat amb els ossos. Tot seguit, fregiu la mongeta, el carbassó i la pastanaga bullits en una paella. En una altra paella, fregiu els espàrrecs, el bacó, el fonoll, els alls tendres i les cebetes. I en una altra paella, fregiu la patata que prèviament haureu bullit, pelat i aixafat amb una forquilla, la botifarra i els bolets. Finalment, emplateu-ho tot i decoreu-ho amb una mica de salsa.