Cuixa d'ànec amb vi negre

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ton Mata
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès

INGREDIENTS

  • 4 cuixes d'ànec mut del Penedès
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 ceba mitjana
  • 1 pastanaga
  • 1 tomàquet
  • 1 tija d'api
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • vi negre del Penedès
  • 1 picada d'ametlles
  • 1 tassa de brou

PREPARACIÓ

Per començar, traieu la grassa de les cuixes d'ànec i salpebreu-les.
Tot seguit poseu-les a la cassola juntament amb totes les verdures. Afegiu-hi la farigola i el vi i deixeu-ho marinar durant 12 hores a la nevera. Passat aquest temps, poseu les cuixes en una paella amb oli calent i deixeu-les coure fins que s'enrosseixin. Per preparar la salsa, poseu les verdures i les herbes en una paella amb oli calent. Apugeu el foc i deixeu-ho coure fins que les verdures estiguin cuites. Aleshores afegiu-hi el vi negre que heu fet servir per macerar l'ànec, les ametlles picades i el brou.Després incorporeu-hi les cuixes d'ànec i deixeu-ho coure 30 minuts a foc lent. Després passeu la salsa pel colador mirant que vagi a parar a una cassola. Afegiu-hi les cuixes i deixeu-ho coure dos minuts més. Finalment, poseu les cuixes d'ànec en un plat i afegiu-hi una mica de salsa al damunt. I per decorar incorporeu-hi una mica de farigola.
Anar al contingut