Cues de rap amb carxofes i cansalada fumada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Tortosa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casimiro, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 cues de rap
- 8 carxofes
- 100 g de cansalada viada fumada
- 1 l de vi negre
- 50 g de sucre
- 50 g de mantega
- sal
- pebre
- julivert francès
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, bulli les carxofes en un cassó amb aigua.
Per fer la reducció de vi negre, poseu el vi negre, el sucre, la sal i el pebre en un cassó i deixeu-ho reduir a la meitat. A continuació, traieu l'espina central a les cues de rap de manera que no se separi en dues parts, que quedi agafat per la cua. Després, obriu una mica els lloms amb l'ajuda d'un ganivet i salpebreu-les. Deixeu coure les cues en una paella amb oli un minut per cada banda i reserveu-les. A la mateixa paella on heu cuit les cues, salteu-hi la cansalada fumada tallada en trossos ben petits. Quan estigui rossa, afegiu-hi la carxofa bullida tallada en trossos, salpebreu-ho tot i deixeu-ho coure tot junt durant un minut. Per lligar la reducció de vi negre, afegiu-hi mantega i deixeu que es desfaci mentre la remeneu. I ja per acabar, emplateu les cues de rap, col·loqueu la carxofa i la cansalada entre els lloms i salseu el rap amb la reducció de vi negre. Decoreu-ho amb una mica de julivert francès.
Per fer la reducció de vi negre, poseu el vi negre, el sucre, la sal i el pebre en un cassó i deixeu-ho reduir a la meitat. A continuació, traieu l'espina central a les cues de rap de manera que no se separi en dues parts, que quedi agafat per la cua. Després, obriu una mica els lloms amb l'ajuda d'un ganivet i salpebreu-les. Deixeu coure les cues en una paella amb oli un minut per cada banda i reserveu-les. A la mateixa paella on heu cuit les cues, salteu-hi la cansalada fumada tallada en trossos ben petits. Quan estigui rossa, afegiu-hi la carxofa bullida tallada en trossos, salpebreu-ho tot i deixeu-ho coure tot junt durant un minut. Per lligar la reducció de vi negre, afegiu-hi mantega i deixeu que es desfaci mentre la remeneu. I ja per acabar, emplateu les cues de rap, col·loqueu la carxofa i la cansalada entre els lloms i salseu el rap amb la reducció de vi negre. Decoreu-ho amb una mica de julivert francès.