Cua de toro amb vi negre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Piera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluís de les Moles, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 cua de toro
- farina
- 3 cebes
- 2 porros
- 3 pastanagues
- 1 tija d'api
- 80 g de salsa de tomàquet
- 1 l de vi negre
- aigua
- 5 g de pebre negre en gra
- 10 g de sal
- 1 cabeça d'alls
- mantega
- oli
- Per al puré suau d'all:
- 1 fulla de llorer
- patata
- grans d'all
- nata líquida
- pebre blanc
- mantega
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu la cua de toro tallada en trossos, enfarineu-la i daureu-la en una cassola amb oli ben calent.
Després, retireu la cua de la cassola i incorporeu-hi el porro tallat, la pastanaga, la ceba, el pebre en gra, la fulla de llorer i la salsa de tomàquet, i deixeu-ho coure. A continuació, incorporeu-hi la cua de toro, el vi negre, el brou de carn i la sal. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure durant 3 hores o 3 hores i mitja. Per fer el puré de patata, poseu la patata bullida i pelada en un bol amb una mica de l'aigua de la seva cocció, els alls que prèviament haureu escalivat en el forn i la nata líquida. Tritureu-ho tot amb un "túrmix". Tot seguit, passeu la salsa per un colador xinès. I ja per acabar, emplateu el puré, poseu-hi la cua al cantó i regueu-ho tot amb la salsa. Decoreu-ho amb cebollí picat i romaní.
Després, retireu la cua de la cassola i incorporeu-hi el porro tallat, la pastanaga, la ceba, el pebre en gra, la fulla de llorer i la salsa de tomàquet, i deixeu-ho coure. A continuació, incorporeu-hi la cua de toro, el vi negre, el brou de carn i la sal. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure durant 3 hores o 3 hores i mitja. Per fer el puré de patata, poseu la patata bullida i pelada en un bol amb una mica de l'aigua de la seva cocció, els alls que prèviament haureu escalivat en el forn i la nata líquida. Tritureu-ho tot amb un "túrmix". Tot seguit, passeu la salsa per un colador xinès. I ja per acabar, emplateu el puré, poseu-hi la cua al cantó i regueu-ho tot amb la salsa. Decoreu-ho amb cebollí picat i romaní.