Cua de bou estofada amb vermut negre i verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Borja Sierra
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Granja Elena, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 talls de cua de bou
- 2 cebes
- 2 porros
- 1 pastanaga
- 1 cabeça d'alls
- Pebre en gra
- 1 fulla de llorer
- 1 tomàquet madur
- 200 ml de vermut
- 1 l de brou de carn
- 1 cullerada de farina
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- 4 espàrrecs bladers petits
- 4 endívies petites
- 4 pastanagues petites
- 4 branquetes petites de fonoll
- 1 cullerada de comí mòlt
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu els talls de cua de bou, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli. Quan estiguin dauradets, retireu-los de la paella i reserveu-los.
A continuació, a la mateixa paella, afegiu-hi la ceba, la pastanaga, el tomàquet, el porro i els alls, tot tallat a trossos, i el llorer, el pebre en gra i la sal i deixeu-ho sofregir una estona. Quan estigui tot ben ros, poseu-hi el vermut, la cua de bou i el brou de carn i deixeu-ho coure durant 3 hores.
Seguidament, retireu la cua de bou, reserveu-la en un plat, coleu la salsa, poseu-la en una altra paella juntament amb la cua de bou i deixeu-ho coure a foc suau fins que la salsa quedi ben reduïda.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els espàrrecs petits, les endívies petites, les pastanagues petites i el fonoll durant un parell de minuts i després refredeu-los en un bol amb aigua i gel.
Finalment, salteu les verduretes en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, emplateu la cua de bou, salseu-la amb el suc de la cocció, poseu-hi les verduretes al voltant i guarniu el plat amb una mica de comí mòlt.
A continuació, a la mateixa paella, afegiu-hi la ceba, la pastanaga, el tomàquet, el porro i els alls, tot tallat a trossos, i el llorer, el pebre en gra i la sal i deixeu-ho sofregir una estona. Quan estigui tot ben ros, poseu-hi el vermut, la cua de bou i el brou de carn i deixeu-ho coure durant 3 hores.
Seguidament, retireu la cua de bou, reserveu-la en un plat, coleu la salsa, poseu-la en una altra paella juntament amb la cua de bou i deixeu-ho coure a foc suau fins que la salsa quedi ben reduïda.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu els espàrrecs petits, les endívies petites, les pastanagues petites i el fonoll durant un parell de minuts i després refredeu-los en un bol amb aigua i gel.
Finalment, salteu les verduretes en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, emplateu la cua de bou, salseu-la amb el suc de la cocció, poseu-hi les verduretes al voltant i guarniu el plat amb una mica de comí mòlt.