Crumpets de patata i béicon anglès amb xarop d'erable, cirerols al forn i ou ferrat

INGREDIENTS

  • 160 g de farina de patata
  • 80 g de farina normal
  • 170 ml de llet tèbia
  • 100-110 ml d'aigua tèbia
  • 6 g de llevat natural
  • 1 cullerada de sal
  • Mitja culleradeta de llevat artificial
  • 2 talls grossos de béicon anglès (450 g en total)
  • 2 culleradetes de mostassa
  • 2 culleradetes de xarop d'erable
  • 4 ous
  • 250 g de cirerols amb la branca
  • oli de gira-sol o un altre oli vegetal per fregir 
  • un tallador de galetes de 8 cm
  •  2- 4 motlles circulars de 9 cm

PREPARACIÓ

  1. Escalfem suaument la llet.
  2. Mesurem la farina i el llevat natural en un bol. Hi posem la llet i l'aigua i ho batem fins que quedi fi. Ha de tenir la consistència de la nata líquida.
  3. Ho tapem amb paper de plàstic i ho deixem reposar a temperatura ambient 1 o 2 hores, fins que s'hagin format moltes bombolles a la superfície.
  4. Mentrestant, escalfem el forn a 200°. Posem els cirerols en una safata (amb la branca), els condimentem amb sal marina i els fiquem al forn uns 10 minuts fins que es rebentin. Els reservem i abaixem el forn a 160°.
  5. Afegim a la massa que hem fet abans la sal i el llevat artificial.
  6. Posem una paella a foc mitjà-alt. Hi posem 2 cullerades d'oli. 
  7. Agafem un motlle circular untat amb oli, el posem a la paella i hi fiquem una mica de massa a dins.
  8. Al cap d'uns 5 minuts, quan la superfície s'hagi pres i s'hi formin bombolles, retirem el motlle i tombem el crumpet.   
  9. El coem uns 2 o 3 minuts, fins que quedi daurat per l'altre costat.
  10. Repetim el procés amb la resta de la massa. N'han de sortir uns 4-5 crumpets (a vegades el primer surt malament). Els reservem en una safata.
  11. Posem l'oli vegetal en una paella grossa. L'escalfem a foc mitjà. Hi posem el béicon i el fregim 1 o 2 minuts per un costat. El tombem i el fregim un minut més. Hi escampem la mostassa i el xarop d'erable al damunt i el traiem de la paella.
  12. Amb el tallador de galetes de 8 cm, tallem 4 peces de béicon. Les deixem al forn en una safata perquè es mantinguin calentes mentre fem els ous.
  13. Untem d'oli els motlles circulars. Escalfem més oli a la paella, trenquem els ous, els posem a dins dels motlles i els fregim uns 2-3 minuts, fins que la clara s'hagi pres.Per servir: col·loquem el crumpet de patata al plat, hi afegim el béicon i l'ou ferrat i al damunt hi posem els cirerols a la branca. 
Anar al contingut