Cruixent de poma amb mató
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 4 pomes Gramy Smith
- 300 g de mató de cabra o formatge fresc
- 300 g de sucre
- 1/2 l d'aigua
- suc de llimona Per a la salsa de caramel:
- 100 g de sucre
- 20 g de mantega
- 1 dl de nata líquida
- aigua
PREPARACIÓ
Prepareu un almívar amb el 1/2 litre d'aigua i el sucre. Deixeu-lo refredar i tireu-hi unes gotes de suc de llimona.
Netegeu les pomes, traieu-ne els cors i talleu-les a rodanxes molt fines. Després, poseu-les a remullar en l'almívar i escorreu-les bé. Prepareu una plata d'anar al forn amb un paper d'estrassa al damunt, col.loqueu-hi les rodanxes de poma ben esteses i poseu-les a deshidratar al forn a 85º durant una hora i mitja. Mentrestant, prepareu la salsa de caramel. En un cassó, poseu-hi el sucre amb un xic d'aigua. Quan comenci a agafar color, afegiu-hi la mantega, barregeu-ho bé i tireu-hi la nata líquida. Deixeu-ho coure una mica fins que es dissolgui el caramel. Munteu el plat intercalant capes de mató i cruixent de poma. Tireu-hi la salsa de caramel al voltant i una mica pel damunt.
Netegeu les pomes, traieu-ne els cors i talleu-les a rodanxes molt fines. Després, poseu-les a remullar en l'almívar i escorreu-les bé. Prepareu una plata d'anar al forn amb un paper d'estrassa al damunt, col.loqueu-hi les rodanxes de poma ben esteses i poseu-les a deshidratar al forn a 85º durant una hora i mitja. Mentrestant, prepareu la salsa de caramel. En un cassó, poseu-hi el sucre amb un xic d'aigua. Quan comenci a agafar color, afegiu-hi la mantega, barregeu-ho bé i tireu-hi la nata líquida. Deixeu-ho coure una mica fins que es dissolgui el caramel. Munteu el plat intercalant capes de mató i cruixent de poma. Tireu-hi la salsa de caramel al voltant i una mica pel damunt.