Cruixent de festucs amb mousse de mel i mató

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Borja Sierra
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Granja Elena, Barcelona

INGREDIENTS

  • 150 g de farina
  • 150 g de mantega
  • 150 g de sucre
  • 5 clares d'ou
  • festucs picats
  • llavors de rosella
  • 150 g de mató
  • 500 ml de nata per muntar
  • mel
  • gelat de festucs

PREPARACIÓ

Per fer la mousse de mel i mató poseu en un bol el mató i la mel i remeneu-ho bé amb una cullera.
Quan estigui tot ben barrejat, poseu-hi la nata i continueu-ho remenant fins que quedi ben muntada. Seguidament, deixeu-ho reposar a la nevera.Per fer la galeta de festucs, poseu en un bol la mantega i el sucre i remeneu-ho bé amb un batedor. Després, afegiu-hi les clares d'ou sense deixar de remenar. Quan estigui tot ben barrejat, poseu-hi la farina, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar durant una estona a la nevera. A continuació, estireu una tira de massa sobre un "silk pad", cobriu-la amb els festucs picats i les llavors de rosella, i deixeu-la coure al forn durant 5 minuts a 175 graus. Quan estigui cuita, enrotlleu-la i deixeu-la refredar.I ja per acabar, emplateu la galeta enrotllada, poseu-hi la mousse a dins, cobriu-la amb una bola de gelat de festucs i guarniu el plat amb una mica de mel i festucs picats pel voltant.
Anar al contingut