Croquetes de sobrassada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les croquetes són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament, per a un àpat bo i equilibrat; mengeu-vos-les amb una amanida verda completa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g sobrassada
1 ceba tendra
1 gra d'all
50 g farina
40 g mantega
500 g llet fresca
3 ous
pebre bord
oli OVE
pa ratllat
farina per arrebossar
sal
PREPARACIÓ
- Fem ballar un gra d'all amb un raig d'oli d'oliva verge extra.
- Quan estigui una mica enrossit, el traiem del foc, hi afegim el pebre bord, que també s'anomena pebre vermell, i el passem ràpidament a un bol.
- En una altra paella, saltem una ceba tendra tallada molt menuda, fins que quedi ben rossa.
- Posem a escalfar 500 g de llet fresca.
- En un recipient, fem un "roux": fonem 40 g de mantega a foc baix, hi afegim 50 g de farina i ho anem remenant perquè quedi ben cuita, ben bé durant uns 10'.
- Afegim el "roux" a la llet que ja tindrem tèbia, sense deixar de remenar-ho. Ho hem d'anar removent a foc baix durant uns 10 minuts, fins que s'espesseixi, i corregir-ho de sal.
- Hi afegim la ceba rossa i l'all amb el pebre bord. Ho barregem tot bé i ho col·loquem en una safata. La filmarem a pell amb paper transparent i ho deixarem refredar.
- Quan estigui freda, hi afegim la sobrassada, també freda, esmicolant-la. Posem la barreja dins una mànega, repartim bé la barreja tot prement la mànega, i la deixem unes dues hores a la nevera.
- Batem 3 ous en un plat soper. Omplim dos plats més, un de farina i un de pa ratllat.
- Extraiem la pasta de les croquetes de la mànega, en forma de cilindre, i n'anem tallant trossos segons la mida que vulguem de croqueta.
- Arrebossem les croquetes amb farina, després amb l'ou batut i, finalment, amb el pa ratllat.
- Escalfem força oli en una paella i, un cop calent, hi fregim les croquetes.
- A mesura que les tenim fregides, les col·loquem en una safata amb paper absorvent per eliminar-ne l'excés d'oli. Un cop fet, les anem posant en una altra safata, ja sense paper absorvent, perquè es mantinguin cruixents.