Croquetes de rostit
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les croquetes són la típica recepta d'aprofitament molt útil per evitar el malbaratament alimentariAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de cap de llom rostit
2 porros cuits al forn
60 g greix de rostit
40 g mantega
150 g farina
800 ml llet fresca
200 ml nata
Nou moscada
Pebre de Sichuan
Sal
3 ous
100 g avellanes torrades
Pa sec
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Esmicolem la carn rostida. En aquest cas es tracta del que va sobrar de la recepta "Cap de llom rostit".
- Escalfem 60 g de greix del rostit que vam repescar a la recepta anterior i 40 g de mantega. Si no tenim greix del rostit, es podria fer amb llard o amb oli d'oliva.
- Un cop el greix i la mantega estan fosos, afegim al pot 100 g de farina.
- Torrem la barreja (fem un roux) un mínim de 10 minuts a foc mig.
- Escalfem 800 ml de llet fresca i 200 ml de nata.
- Ratllem dins el pot de la llet una mica de nou moscada.
- Piquem en un morter pebre de Sichuan i l'afegim a la llet. sal.
- Recuperem de la recepta "de llom rostit" uns porros que havíem fet al forn i els tallem a . Si no tenim de la recepta anterior, també podem los suar una paella a foc fins que estiguin ben cuits.
- Afegim els porros tallats al roux i ho integrem.
- Incorporem la llet nata calent a la barreja.
- Remenem bé la beixamel-soubisse fins que la pasta es desenganxi de les parets. (Trigarem uns 10 minuts).
- Afegim la carn tallada a la salsa beixamel i fem que coguin plegats 2 minuts perquè s'integrin bé. Tastem de sal i rectifiquem si cal.
- Posem tota la massa de les croquetes un tupper o recipient. Ho filmem a pell i ho deixem a la nevera un mínim de 3 hores.
- Triturem 100 g d'avellanes torrades a la picadora fins una textura de farina.
- Triturem 300 g de pa sec amb la picadora fins tenir pa ratllat. No cal que sigui farina de pa.
- Posem el pa ratllat en el bol on ja hi havia la farina d'avellanes i ho barregem tot plegat.
- Batem 3 ous en un altre bol i posem farina en un plat.
- Traiem de la nevera la massa de croquetes reposada.
- Donem forma a les croquetes.
- Arrebossem les croquetes passant-les primer per farina, després per l'ou batut i després per la barreja de pa ratllat i avellanes.
- Posem oli OVE en una paella alta i ho posem a escalfar.
- Fregim les croquetes i les deixem en una safata amb paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
- Dos minuts més tard, traiem les croquetes ja escorregudes del plat amb paper absorbent i les posem un plat sense paper.