Croquetes de rostit

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les croquetes són la típica recepta d'aprofitament molt útil per evitar el malbaratament alimentariAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g de cap de llom rostit

    2 porros cuits al forn

    60 g greix de rostit

    40 g mantega

    150 g farina

    800 ml llet fresca

    200 ml nata

    Nou moscada

    Pebre de Sichuan

    Sal

    3 ous

    100 g avellanes torrades

    Pa sec

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Esmicolem la carn rostida. En aquest cas es tracta del que va sobrar de la recepta "Cap de llom rostit".
  2. Escalfem 60 g de greix del rostit –que vam repescar a la recepta anterior i 40 g de mantega. Si no tenim greix del rostit, es podria fer amb llard o amb oli d'oliva.
  3. Un cop el greix i la mantega estan fosos, afegim al pot 100 g de farina.
  4. Torrem la barreja (fem un roux) un mínim de 10 minuts a foc mig.
  5. Escalfem 800 ml de llet fresca i 200 ml de nata.
  6. Ratllem dins el pot de la llet una mica de nou moscada.
  7. Piquem en un morter pebre de Sichuan i l'afegim a la llet. sal.
  8. Recuperem de la recepta "de llom rostit" uns porros que havíem fet al forn i els tallem a . Si no tenim de la recepta anterior, també podem los suar una paella a foc fins que estiguin ben cuits.
  9. Afegim els porros tallats al roux i ho integrem.
  10. Incorporem la llet nata calent a la barreja.
  11. Remenem bé la beixamel-soubisse fins que la pasta es desenganxi de les parets. (Trigarem uns 10 minuts).
  12. Afegim la carn tallada a la salsa beixamel i fem que coguin plegats 2 minuts perquè s'integrin bé. Tastem de sal i rectifiquem si cal.
  13. Posem tota la massa de les croquetes un tupper o recipient. Ho filmem a pell i ho deixem a la nevera un mínim de 3 hores.
  14. Triturem 100 g d'avellanes torrades a la picadora fins una textura de farina.
  15. Triturem 300 g de pa sec amb la picadora fins tenir pa ratllat. No cal que sigui farina de pa.
  16. Posem el pa ratllat en el bol on ja hi havia la farina d'avellanes i ho barregem tot plegat.
  17. Batem 3 ous en un altre bol i posem farina en un plat.
  18. Traiem de la nevera la massa de croquetes reposada.
  19. Donem forma a les croquetes.
  20. Arrebossem les croquetes passant-les primer per farina, després per l'ou batut i després per la barreja de pa ratllat i avellanes.
  21. Posem oli OVE en una paella alta i ho posem a escalfar.
  22. Fregim les croquetes i les deixem en una safata amb paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
  23. Dos minuts més tard, traiem les croquetes ja escorregudes del plat amb paper absorbent i les posem un plat sense paper.
Anar al contingut