Croquetes de galta

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta és molt rica en energia, en greixos i en colesterol. Se n'ha de menjar una porció petita i una amanida verda d'acompanyamentAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la massa: 

    65 g farina de blat  

    50 g mantega  

    500 ml llet  

    4 fulls de gelatina 

    1 galta guisada 

    150 ml salsa de la galta 

     

    Per a l'arrebossat: 

    3 ous  

    Pa ja ratllat  

    Farina 

    Oli OVE  

PREPARACIÓ

  1. Desossem 1 galta guisada tèbia, perquè si fos freda ens constaria molt més.  
  2. Posem un pot al foc amb 50 g de mantega i la fonem. 
  3. En un altre pot, escalfem 500 ml de llet. 
  4. En un plat, posem 4 fulls de gelatina i aigua freda que cobreixi els 4 fulls. 
  5. Afegim al pot amb la mantega fosa, 65 g de farina.  
  6. Deixem que mantega i farina es torrin uns 2 o 3 minuts.   
  7. Aboquem, a poc a poc, al pot del roux la llet calenta. 
  8. Remenem procurant d'evitar grumolls i coem 5' a foc mitjà 
  9. Afegim les galtes esfilagarsades a la beixamel, 150 ml del suc de les galtes guisades i una mica de pebre negre molt. Ho integrem. 
  10. Afegim els 4 fulls de gelatina hidratada i escorreguda i ho integrem. 
  11. Estirem la massa a la safata ja amb paper sulfurat a sota. Hauria de fer uns 2 cm de gruix. 
  12. Tapem la massa amb un altre full de paper sulfurat, a pell. 
  13. Ho deixem tota la nit a la nevera. 
  14. Passades 8 hores, preparem els estris per fer croquetes: una plata amb paper absorbent on deixarem les croquetes, una altra plata amb farina, 2 bols 1 amb 3 ous batuts i altre on posarem el colador, una plata amb pa rallat i la massa de croquetes reposada. 
  15. Posem una paella fonda amb oli OVE a escalfar.  
  16. Tallem la massa amb ganivet fent una quadrícula 
  17. Passem els cubs de croqueta per farina, ou batut, el colador per a treure l'excés d'ou, pa ratllat, ou batut altre cop i pa ratllat altre cop. 
  18. A mesura que tenim unes 4 o 6 croquetes llestes, les podem anar fregint. 
  19. Un cop fregides les deixem una estona amb el paper absorbent i després les duem al plat de servir. 
Anar al contingut