Croquetes de galta
INGREDIENTS
Per a la massa:
65 g farina de blat
50 g mantega
500 ml llet
4 fulls de gelatina
1 galta guisada
150 ml salsa de la galta
Per a l'arrebossat:
3 ous
Pa ja ratllat
Farina
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Desossem 1 galta guisada tèbia, perquè si fos freda ens constaria molt més.
- Posem un pot al foc amb 50 g de mantega i la fonem.
- En un altre pot, escalfem 500 ml de llet.
- En un plat, posem 4 fulls de gelatina i aigua freda que cobreixi els 4 fulls.
- Afegim al pot amb la mantega fosa, 65 g de farina.
- Deixem que mantega i farina es torrin uns 2 o 3 minuts.
- Aboquem, a poc a poc, al pot del roux la llet calenta.
- Remenem procurant d'evitar grumolls i coem 5' a foc mitjà
- Afegim les galtes esfilagarsades a la beixamel, 150 ml del suc de les galtes guisades i una mica de pebre negre molt. Ho integrem.
- Afegim els 4 fulls de gelatina hidratada i escorreguda i ho integrem.
- Estirem la massa a la safata ja amb paper sulfurat a sota. Hauria de fer uns 2 cm de gruix.
- Tapem la massa amb un altre full de paper sulfurat, a pell.
- Ho deixem tota la nit a la nevera.
- Passades 8 hores, preparem els estris per fer croquetes: una plata amb paper absorbent on deixarem les croquetes, una altra plata amb farina, 2 bols 1 amb 3 ous batuts i altre on posarem el colador, una plata amb pa rallat i la massa de croquetes reposada.
- Posem una paella fonda amb oli OVE a escalfar.
- Tallem la massa amb ganivet fent una quadrícula
- Passem els cubs de croqueta per farina, ou batut, el colador per a treure l'excés d'ou, pa ratllat, ou batut altre cop i pa ratllat altre cop.
- A mesura que tenim unes 4 o 6 croquetes llestes, les podem anar fregint.
- Un cop fregides les deixem una estona amb el paper absorbent i després les duem al plat de servir.