Crispells de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Raimon Braun
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes
INGREDIENTS
- 750 g de bacallà
- 250 g de patata
- 150 g de farina
- 3 ous
- 350 cl d'aigua
- 1 fulla de llorer
- 3 grans d'all
- julivert
- mitja tassa de cafè d'oli d'oliva
- pebre negre
- Per a l'amanida:
- 3-4 tomàquets de Montserrat
- 2 tomàquets de pera
- coliflor confitada
- 1 ceba tendra
- vinagre de vi
- oli i sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó amb aigua el bacallà tallat a trossos, les patates tallades a rodanxes i la fulla de llorer i deixeu-ho coure durant una estona.
Quan estigui tot cuit, coleu-ho, poseu el bacallà i la patata en un bol, juntament amb l'all picat, tritureu-ho amb el morter i reserveu-ho.
A continuació, poseu l'aigua i l'oli en un cassó i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, afegiu-hi la farina i barregeu-ho bé. Quan estigui tot ben barrejat, poseu-hi els ous d'un en un sense deixar de remenar.
Després, afegiu-hi la barreja de patata i bacallà, el julivert picat, una mica de sal i pebre i remeneu-ho bé. Tot seguit, agafeu la pasta amb una cullera, fent una mena de boles i fregiu-les en un cassó amb oli abundant i ben calent.
Per fer l'amanida, talleu els tomàquets per la meitat, poseu-los en un plat, poseu-hi la coliflor confitada i la ceba tendra per sobre i amaniu-ho tot amb oli, sal i vinagre.
I ja per acabar, emplateu els bunyols i serviu-ho juntament amb el plat d'amanida.
Quan estigui tot cuit, coleu-ho, poseu el bacallà i la patata en un bol, juntament amb l'all picat, tritureu-ho amb el morter i reserveu-ho.
A continuació, poseu l'aigua i l'oli en un cassó i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, afegiu-hi la farina i barregeu-ho bé. Quan estigui tot ben barrejat, poseu-hi els ous d'un en un sense deixar de remenar.
Després, afegiu-hi la barreja de patata i bacallà, el julivert picat, una mica de sal i pebre i remeneu-ho bé. Tot seguit, agafeu la pasta amb una cullera, fent una mena de boles i fregiu-les en un cassó amb oli abundant i ben calent.
Per fer l'amanida, talleu els tomàquets per la meitat, poseu-los en un plat, poseu-hi la coliflor confitada i la ceba tendra per sobre i amaniu-ho tot amb oli, sal i vinagre.
I ja per acabar, emplateu els bunyols i serviu-ho juntament amb el plat d'amanida.