Crispells de bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Raimon Braun
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes

INGREDIENTS

  • 750 g de bacallà
  • 250 g de patata
  • 150 g de farina
  • 3 ous
  • 350 cl d'aigua
  • 1 fulla de llorer
  • 3 grans d'all
  • julivert
  • mitja tassa de cafè d'oli d'oliva
  • pebre negre
  • Per a l'amanida:
  • 3-4 tomàquets de Montserrat
  • 2 tomàquets de pera
  • coliflor confitada
  • 1 ceba tendra
  • vinagre de vi
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó amb aigua el bacallà tallat a trossos, les patates tallades a rodanxes i la fulla de llorer i deixeu-ho coure durant una estona.

Quan estigui tot cuit, coleu-ho, poseu el bacallà i la patata en un bol, juntament amb l'all picat, tritureu-ho amb el morter i reserveu-ho.

A continuació, poseu l'aigua i l'oli en un cassó i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, afegiu-hi la farina i barregeu-ho bé. Quan estigui tot ben barrejat, poseu-hi els ous d'un en un sense deixar de remenar.

Després, afegiu-hi la barreja de patata i bacallà, el julivert picat, una mica de sal i pebre i remeneu-ho bé. Tot seguit, agafeu la pasta amb una cullera, fent una mena de boles i fregiu-les en un cassó amb oli abundant i ben calent.

Per fer l'amanida, talleu els tomàquets per la meitat, poseu-los en un plat, poseu-hi la coliflor confitada i la ceba tendra per sobre i amaniu-ho tot amb oli, sal i vinagre.

I ja per acabar, emplateu els bunyols i serviu-ho juntament amb el plat d'amanida.
Anar al contingut