Crestes de formatge i ceps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuiner: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Acompanyeu aquesta recepta d'una amanida verda o d'un puré de verdures per aconseguir un àpat equilibrat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g formatge Urgèlia
200 g ceps
8 crestes
2 cebes de Figueres
1 gra d'all
1 botifarra emmascarada de bitxo
vi ranci
oli OVE
sal
pebre
PREPARACIÓ
- Agafem les cebes, les pelem, les tallem ben menudes i les posem a sofregir a una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra juntament amb un gra d'all aixafat.
- Netegem els ceps i els tallem a mida macedònia.
- Quan el sofregit estigui a mig fer, hi afegim un raig de vi ranci i ho mantenim al foc.
- Esmicolem la botifarra sense el budell i l'afegim a la paella del sofregit. Salpebrem.
- Hi afegim els bolets i els saltegem. Un cop cuit, ja sense aigua, ho reservem en un bol.
- Tallem el formatge Urgèlia a mida macedònia. Si el formatge és fred, us serà més fàcil de tallar sense que se us trenqui.
- Estirem les crestes, hi posem una part de formatge i de farcit i tanquem. És important que no les ompliu massa per assegurar que no se us estripin. Ompliu només una meitat de cada cresta i així us serà més fàcil de tancar. Per tal de segellar-les bé, mulleu un dit amb aigua, remulleu totes les puntes de cada cresta i amb una forquilla, en premeu lleugerament el tancament.
- Posem força oli a escalfar a la paella i hi fregim les crestes. Quan una banda estigui rossa, la girem i la fregim per l'altra banda.
- A mesura que estiguin fregides, les posem sobre un paper absorbent per eliminar-ne l'excés d'oli i seguidament les col·loquem en una safata sense cap paper. Així ens assegurem que es mantinguin cruixents.