Crespells de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g morro de bacallà dessalat
6 tripes de bacallà
300 g patata
220 ml llet
220 ml nata
150 g farina
2 grans d'all
1 bitxo sec
Farigola
Sal
Llorer
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Laminem un gra d'all pelat, i el fem ballar en una cassola amb oli d'oliva verge extra i una punteta de bitxo sec.
- Un cop agafi color, hi afegim les tripes de bacallà dessalades i ho deixem coure a foc mitjà, que vagi confitant uns 35 minuts, remenant-ho de tant en tant.
- En una olla, posem aigua, un polsim de sal i la patata sense pelar. Com les tripes, també ha de coure 35 minuts.
- Passat aquest temps, amb la cassola ja fora del foc, retirem les tripes i les reservem. Traiem el bitxo i el descartem. Amb l'oli i la gelatina que hauran deixat anar les tripes, muntem el pil-pil: amb l'ajut d'un colador, barregem l'oli amb força fins a aconseguir que ens lligui.
- Esqueixem el morro de bacallà ja dessalat i el posem dins un pot, juntament amb la llet, la nata, una fulla de llorer i un gra d'all pelat. Un cop arrenqui el bull, l'apartem del foc i ho deixem infusionar durant 30 minuts.
- Triturem la patata sense pell, juntament amb 30 ml d'oli OVE, 150 g de farina, les tripes reservades, la infusió i el morro de bacallà infusionat. Ha de quedar ben fi. Ho posem dins una mànega pastissera.
- Posem rodones de la massa a la planxa i les anem girant a mesura que es van coent a banda i banda.
- Els servim posant-hi el pil-pil per damunt i una mica de farigola.