Creps de pastanaga amb verdures i peix

INGREDIENTS

  • PER A LES CREPS

    2 pastanagues

    2 ous

    300 ml de llet

    125 g de farina

     

    PER AL FARCIT

    200 g de filets de peix net  

    1 porro

    1 pastanaga

    1 tros de carbassa 

    12 tomàquets xerri 

    50 g de pernil ibèric 

    50 g de salsa de tomàquet fregit 

    Sal, pebre

    Oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

PER FER LES CREPS 

  1. Peleu les pastanagues i talleu-les per la meitat. Poseu-les en una safata de forn i cuineu-les durant 15-20 minuts amb unes gotes d'oli a 180ºC.
  2. En un recipient alt, barregeu els ous, la farina tamisada, la llet, la pastanaga cuita, un polsim de sal i sucre. Tritureu-ho tot amb una batedora elèctrica fins a obtenir una textura homogènia. 
  3. Poseu a escalfar una paella antiadherent amb unes gotes d'oli d'oliva. Poseu un cullerot de massa de creps fins cobrir tota la superfície de la paella. Remeneu la paella perquè es reparteixi uniformement.
  4. Cuineu la crep durant 1-2 minuts fins que comenci a quallar, doneu-hi la volta i cuineu-la durant un minut més. Feu tantes creps com massa tingueu.
  5. Aneu-les reservant al damunt d'un plat.

 

PER FER EL FARCIT

  1. Talleu el peix a daus regulars d'un centímetre aproximadament.
  2. Peleu i renteu el porro, la pastanaga i la carabassa. Piqueu-ho tot petit.
  3. Feu el mateix amb el pernil. Renteu i talleu per la meitat els tomàquets i reserveu-los. 
  4. En una paella amb un fil d'oli feu sofregir la verdura excepte els tomàquets, a foc mig durant 10 minuts. Afegiu els tomàquets, remeneu-ho i ho coeu uns minuts més.
  5. Afegiu el peix i el pernil, remeneu-ho i deixeu coure tot plegat fins que quedi sofregit.
  6. Poseu el tomàquet fregit, sal, pebre i ho deixeu reduir fins que quedi un sofregit cremós. Reserveu-lo.
  7. Esteneu les creps al damunt d'un plat i poseu el farcit. Enrotlleu-les com si fos un vano i serviu-les. 

OBSERVACIONS 

  • Aquestes creps son un bon recurs per usar aquelles verdures que no sabem què fer-ne. Ens passa exactament el mateix amb el farcit, podeu utilitzar diferents elaboracions sobrants o inclús variar-ne el tipus. 
  • Utilitzeu preferiblement productes (verdures) de temporada i proximitat.
  • És una elaboració adient per variar els tipus de peix o marisc (calamar, llobarro, lluç, musclos sense closca..).
  • Podeu guardar les creps en un recipient tapat a la nevera uns 2-3 dies o inclús congelar-les.
  • Recepta ideal per cuinar amb tota la família, podeu donar diferents colors a la massa de crep segons la verdura que hi tritureu.
  • Recepta d'allò més complerta ja que inclou farinacis (la crep), verdures i aliments proteics (car, peix i ous).
  • És molt important fomentar el consum de verdures des de petits. Educar al paladar per que de grans ens agradi menjar de tot i tinguem molta salut.
  • Es recomana que cada dia fem unes dues raciones verdures, per dinar i per sopar, combinant preparacions crues i cuites.
  • Podem canviar la farina normal per integral. ens aportarà més fibra a la dieta. El mateix si posem farina sense gluten apte per a celíacs. 

 

APERITIU

Preneu un tros de pernil i emboliqueu un tomàquet xerri. Claveu-lo amb un escuradents i amaniu-lo amb unes gotes d'oli pel damunt.

Anar al contingut