Creps àcides
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els cítrics d'aquesta recepta, com les taronges, les aranges i la llima, aporten quantitats considerables de vitamina C, imprescindible per al correcte funcionament del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a la massa:
250 g de llet sencera
100 g de farina
75 g de sucre panela
50 g de mantega
2 ous
1 taronja
un polsim de sal
Per a la salsa:
50 g de sucre llustre
2 làmines de gelatina
2 taronges
1 llimona
1 llima
una cullerada de mantega
gingebre
PREPARACIÓ
- Fem primer la massa, ratllant la pell d'una taronja dins un bol. Hi afegim 100 g de farina, 75 g de sucre panela, un polsim de sal i ho barregem.
- Hi afegim un ou sencer i un rovell extra. Tornem a barrejar.
- Fonem 50 g de mantega. Fosa, se'ns barreja més bé amb la resta.
- Hi afegim 250 g de llet fresca, a poc a poc, juntament amb la mantega fosa. Remenem fins que no ens quedin grumolls.
- Posem la massa en una gerra perquè es vagi refredant i la deixem reposar durant 30' a temperatura ambient.
- Hidratem 2 làmines de gelatina amb aigua freda.
- Per fer la salsa, ratllem les pells de dues taronges en un bol i les barregem amb 50 g de sucre llustre fins que ens agafi cos. Hi colem el suc de dues taronges, una llimona i una llima, ho barregem bé i ho escalfem en una paella a foc alt fins que es fongui el sucre.
- Hi afegim una cullerada de mantega i gingebre ratllat. Ho remenem, hi afegim la gelatina hidratada, esperem que es dissolgui i ho reservem.
- Remenem bé la massa abans de fer les creps perquè ens torni a quedar tot ben integrat.
- Posem un dit de mantega a la crepera. Quan estigui fosa, aboquem un cullerot de la massa al centre de la crepera i ho repartim bé, decantant-la, de manera que quedi tot el fons cobert.
- Quan les vores es torrin, girem la crep, esperem que es faci de l'altra banda i ja la podem treure. La reservarem en un plat i la cobrirem amb un drap humit perquè no s'assequi. Anem fent les altres i les reservem una damunt de l'altra.
- Emplatem cada crep posant-la en un plat, replegant-la i banyant-la amb la salsa àcida. Ho acabem afegint-hi una mica de sucre llustre i ratlladura de llima per sobre.