Crep de peus de porc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pepa Turró
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Ca la Pepa, BOÍ (Alta Ribagorça)
  • Dieta: Per a hipertensos
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les creps són un bon recurs per a la cuina d'aprofitament, són una preparació rica en hidrats de carboni i proteïnes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 3 peus de porc
  • un porro
  • una pastanaga
  • una ceba
  • 3 fulles de llorer
  • pebre en gra
  • Per a les xips
  • una trumfa (patata)
  • oli d'oliva
  • romaní
  • sal
  • Per al chutney de ceba
  • una ceba
  • 35 g de sucre morè
  • una cullerada de mel
  • una cullerada de vinagre de Mòdena
  • 1/2 cullerada d'oli d'oliva
  • un pessic de gingebre
  • un pessic de sal
  • Pasta de creps
  • 125 g de farina
  • 1/2 l de llet
  • 3 ous
  • un pessic de sal
  • un pessic de sucre
  • mantega

PREPARACIÓ

Comencem fent el farcit. En una olla amb aigua bullent, hi coem els peus de porc amb el porro, la pastanaga, la ceba, les fulles de llorer, el pebre en gra i un pessic de sal, durant 2h i 30 minuts. Els escorrem i els desossem.

En un paper film, hi estenem els peus de porc i els anem enrotllant bé com si féssim una botifarra. Els congelem per poder tallar-los millor, durant 1 hora aproximadament.

A continuació fem el chutney de ceba. Tallem la ceba en juliana i la sofregim en una paella amb una mica d'oli d'oliva i sal.

Hi afegim el vinagre de Mòdena i ho deixem coure tapat a foc lent, i ho remenem de tant en tant. 10 minuts aproximadament. Hi tirem el sucre i la mel i ho barregem. Ho tindrem a punt en 30 minuts.

Abans de treure-ho del foc, hi afegim el gingebre ratllat de seguida.

Per fer els xips, en una paella, escalfem l'oli d'oliva amb el romaní. Pelem la patata, la tallem amb la mandolina i la reservem. Quan tinguem l'oli a uns 180 graus, hi fregim les patates, fins que siguin ben rosses. Les traiem, les posem sobre paper absorbent i hi posem sal al nostre gust.

Traiem els peus de porc del congelador. Amb un ganivet, i encara mig congelats, tallem els peus de porc a rodanxes finetes, d'un cm.

Per fer la crep, posem els ous, la sal i el sucre en un bol. Ho remenem amb la batedora elèctrica de varetes. Hi afegim la llet i ho remenem. Hi posem la farina tamisada i ho barregem bé. Posem la paella al foc i, amb paper de cuina, untem la paella amb mantega quan estigui ben calenta. Hi afegim un cullerot de la pasta de les creps. La repartim bé per la paella. Quan veiem que ja està cuita, la girem amb una pala. Posem la crep en un plat.

Per acabar, farcim la crep amb els peus de porc i les xips. La tanquem i, per damunt, hi posem la ceba caramel·litzada (chutney) i un raig d'oli.
Anar al contingut