Crep de fajol amb espinacs a la catalana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mireia Gimeno (desenvolupadora web de Vallirana)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 120 g de fajol en gra
  • 100 g de panses
  • 100 g de pinyons
  • 6 alls
  • 800 g d'espinacs tendres
  • 4 c/s de salsa de soja
  • oli d'oliva i sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el fajol en remull en un bol en aigua abundant durant 3 hores.

Mentrestant, piqueu els alls, escalfeu un rajolí d'oli en una paella, afegiu-hi els alls picats, els pinyons i les panses i salteu-ho a foc mitjà, durant un minut. Seguidament, poseu-hi els espinacs i un polsim de sal i remeneu-ho fins que els espinacs estiguin cuits.

A continuació, escorreu el fajol i poseu-lo en un recipient juntament amb la salsa de soja i dues cullerades de saltat d'espinacs. Després, cobriu el fajol amb aigua i tritureu-ho tot amb la batedora.

Tot seguit, unteu amb una mica d'oli una paella o crepera i deixeu-lo escalfar.

Quan estigui ben calent tireu-hi un cullerot de massa de fajol i, amb l'ajuda d'una cullera, esteneu-la per la paella i deixeu-la coure uns 30 segons. Finalment, passeu-hi una fina espàtula per sota i, si veieu que ja es desenganxa, gireu-la amb l'ajuda d'un plat, com si fos una truita, i feu el mateix amb l'altra cara.

I ja per acabar, emplateu la crep, poseu-hi el saltat d'espinacs al damunt, enrotlleu-la i talleu-la per la meitat.
Anar al contingut