Crep amb praliné d'avellanes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El sucre de coco, de color morè amb una lleugera aroma de torrat, a diferència del sucre blanc, aporta molts més nutrients i té un índex glucèmic molt més baix, és a dir que s'absorbeix més lentament.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
420 ml de llet
350 g d'avellanes crues
200 g de sucre de coco
150 g de xocolata blanca
100 g de farina
30 g de mantega
10 g de cacau en pols
2 ous
1 taronja
Licor d'avellanes
Sal
Ghee (per coure creps)
PREPARACIÓ
- Posem 350 g d'avellanes crues amb pela en una safata de forn.
- Ho enfornem per torrar les avellanes. L'hi deixarem 10 minuts a 200°, però quan en faci 5, remenarem les avellanes perquè es facin per tot arreu.
- Passat aquest temps, traurem les avellanes del forn i les deixem refredar.
- Posem en una cassola de base ampla una tercera part del sucre de coco que tenim reservat (en total, en tenim 200 g).
- Desfem el sucre amb el foc al mínim.
- Un cop desfet hi tirem dues cullerades soperes de licor d'avellanes i el segon terç del sucre de coco.
- Continuem amb el foc al mínim i deixem que desfaci.
- Un cop desfet i integrat, hi tirem la tercera part de sucre de coco fins a arribar als 200 g.
- Un cop desfet, hi apaguem el foc i ho deixem refredar.
- Mentrestant, de les avellanes torrades, n'apartem 50 grams i posem la resta en un vas triturador i les triturem.
- Afegim al got amb la pasta d'avellanes el sucre de coco i 150 g de xocolata blanca. Ho triturem tot amb el braç elèctric o americà.
- Un cop feta la pasta, hi tirem 100 ml de llet i ho tornem a triturar fins que tinguem una textura cremosa.
- Reservem el praliné.
- En un altre bol, on tenim els 50 g d'avellana reservada, hi afegim 10 grams de cacau en pols. Ho integrem i ho reservem.
- En una paella posem 30 g de mantega perquè es desfaci.
- En un bol de treball trenquem un ou sencer i el rovell d'un segon ou. La clara, la guardem a la nevera per a una altra recepta.
- Afegim als ous i de manera gradual 320 ml de llet, 100 g farina, un polsim de sal, la mantega desfeta i la pell d'una taronja ratllada.
- Ho barregem tot amb varetes manuals i ho deixem refredar a la nevera.
- Passat aquest temps, posem la paella crepera al foc amb una mica de ghee perquè no se'ns enganxi.
- Recuperem de la nevera la pasta de crep i la remenem una mica per aprofitar la farina que s'ha anat sedimentant al fons del got.
- Coem les creps i les untem amb el praliné reservat.
- Espolsem les creps amb la barreja de cacau i avellana reservada.