Crep amb praliné d'avellanes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El sucre de coco, de color morè amb una lleugera aroma de torrat, a diferència del sucre blanc, aporta molts més nutrients i té un índex glucèmic molt més baix, és a dir que s'absorbeix més lentament.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    420 ml de llet  

    350 g d'avellanes crues  

    200 g de sucre de coco  

    150 g de xocolata blanca  

    100 g de farina  

    30 g de mantega  

    10 g de cacau en pols  

    2 ous  

    1 taronja  

    Licor d'avellanes  

    Sal  

    Ghee (per coure creps) 

PREPARACIÓ

  1. Posem 350 g d'avellanes crues amb pela en una safata de forn.  
  2. Ho enfornem per torrar les avellanes. L'hi deixarem 10 minuts a 200°, però quan en faci 5, remenarem les avellanes perquè es facin per tot arreu. 
  3. Passat aquest temps, traurem les avellanes del forn i les deixem refredar.  
  4. Posem en una cassola de base ampla una tercera part del sucre de coco que tenim reservat (en total, en tenim 200 g).
  5. Desfem el sucre amb el foc al mínim.  
  6. Un cop desfet hi tirem dues cullerades soperes de licor d'avellanes i el segon terç del sucre de coco.
  7. Continuem amb el foc al mínim i deixem que desfaci.
  8. Un cop desfet i integrat, hi tirem la tercera part de sucre de coco fins a arribar als 200 g.
  9.  Un cop desfet, hi apaguem el foc i ho deixem refredar.  
  10. Mentrestant, de les avellanes torrades, n'apartem 50 grams i posem la resta en un vas triturador i les triturem.  
  11. Afegim al got amb la pasta d'avellanes el sucre de coco i 150 g de xocolata blanca. Ho triturem tot amb el braç elèctric o americà.
  12. Un cop feta la pasta, hi tirem 100 ml de llet i ho tornem a triturar fins que tinguem una textura cremosa.  
  13. Reservem el praliné.  
  14. En un altre bol, on tenim els 50 g d'avellana reservada, hi afegim 10 grams de cacau en pols. Ho integrem i ho reservem.  
  15. En una paella posem 30 g de mantega perquè es desfaci.  
  16. En un bol de treball trenquem un ou sencer i el rovell d'un segon ou. La clara, la guardem a la nevera per a una altra recepta.  
  17. Afegim als ous i de manera gradual 320 ml de llet, 100 g farina, un polsim de sal, la mantega desfeta i la pell d'una taronja ratllada. 
  18. Ho barregem tot amb varetes manuals i ho deixem refredar a la nevera.
  19. Passat aquest temps, posem la paella crepera al foc amb una mica de ghee perquè no se'ns enganxi.  
  20.  Recuperem de la nevera la pasta de crep i la remenem una mica per aprofitar la farina que s'ha anat sedimentant al fons del got.
  21.  Coem les creps i les untem amb el praliné reservat.
  22. Espolsem les creps amb la barreja de cacau i avellana reservada.
Anar al contingut